Bombemann truet med å drepe gisler i bank

Forskanset seg i Watford i Storbritannia. Pågrepet etter fire timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann som skal ha hatt en bombe festet til kroppen  forskanset seg i formiddag i en bank i Market Street i Watford i Storbritannia.

Etter nesten fire timer gikk politiets spesialstyrke til aksjon i banklokalene, der det ble hørt flere kraftige smell - kanskje fra politiets sjokkgranater.

- I løpet av de siste minuttene har tjenestemenn fra Hertfordshire-politiet arrestert mannen i Co-op-banken i Watford, meldte politiet på twitter klokka 14.40 norsk tid.

Etter pågripselen fant politiet «en form for sprengladning», men det er uklart hvor kraftig den var og om den hadde en fungerende utløsermekanisme.

Store politistyrker med bombeeksperter rykket ut til stedet da politiet ble varslet av bankansatte klokka 11.18 norsk tid. Media fulgte politiets anmodning om å ikke omtale utrykningen i startfasen.

Mannen skal ha truet med å detonere en bombe, og politiet sperret av et stort område rundt bygningen. Flere kontorer ble evakuert, og mange hundre skuelystne strømmet ut i gatene utenfor sperringene.

- Politiet hadde en megafon og ropte at alle måtte komme seg bort fra High Street. Det var tilløp til panikk, men de fleste så ut til å ta det relativt rolig og gjorde som de fikk beskjed om fra politiet, sier et øyenvitne til Watford Observer.

Mannen bak bombetrusselen skal først ha forsøkt å ta seg inn i en annen bank, men ble skremt bort da ansatte aktiverte et nødsystem.