<strong>PÅGREP CANADIER:</strong> En 25 år gammel canadier er pågrepet etter at flyet fra Pakistan Airlines måtte lande på Arlanda. Foto: SCANPIX
PÅGREP CANADIER: En 25 år gammel canadier er pågrepet etter at flyet fra Pakistan Airlines måtte lande på Arlanda. Foto: SCANPIX Vis mer

Bombemannen er sluppet fri

Mannen som ble mistenkt for flykapring er nå sluppet fri. Politiet fant ingen eksplosiver om bord på flyet som ble tvunget til å lande på Arlanda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Mannen som er mistenkt i bombedramet på Arlanda i dag morges er nå sluppet fri, melder aftonbladet.se.

Politiet fant ingen eksplosiver om bord på flyet som ble tvunget til å lande på Arlanda lørdag. Mannen som ble pågrepet, nekter en hver befatning med saken. Politi og bombeeksperter søkte hele lørdagen gjennom flyet og bagasje på jakt etter spor av en bombe eller annen type eksplosiver. Men lørdag ettermiddag ble dette avsluttet uten at noe var funnet.

Mannen ble avhørt på Arlanda, og det samme ble flere av passasjerene og flyets besetning.

Ifølge avisen Toronto Star er mannen som er pågrepet 25 år gammel og canadisk statsborger.

Pressetalsmann for politiet, Kjell Lindgren, opplyste at pågripelsen hadde gått rolig for seg, men at mannen skal ha reagert med irritasjon da han ble tatt med av polititjenestemennene.

Ringte inn trussel Han ble pågrepet etter at Pakistan Airlines-flyet med 250 passasjerer om bord gikk ned på Arlanda etter at en kvinne hadde ringt inn en trussel til canadisk politi fra en telefonkiosk. I meldingen fra kvinnen het det at mannen på plass 23 L var i besittelse av sprengstoff og kunne sprenge flyet, ifølge Aftonbladet.

Meldingen ble først sendt fra Canada til norske myndigheter, som igjen varslet svenskene, bekrefter kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor.

- Meldingen ble formidlet til Sverige, og etter det jeg forstår fant piloten det mest hensiktsmessig å lande på Arlanda. Jeg vet ikke om flyet har passert norsk luftrom, men vi kommer ikke til å ha noe mer med denne saken å gjøre, opplyser Narvesen til NTB.

Anonym tipser Det var en anonym samtale fra en telefonkiosk i Canada som startet alt. En kvinne ringte til det kanadiske politiet og fortalte at mannen på plass 23 L skulle sprenge flyet.

- Det er ikke hvem som helst som kan ringe og si noe for at noe slikt blir satt i gang. Det fantes opplysninger som ble vurdert som troverdige, sier Stefan Rådman til aftonbladet.se.

Etter forhøret ble 25-åringen sluppet rett etter 17.00. Politiadvokaten tok beslutningen: «Misstankarna mot mannen är inte tillräckligt starka för anhållan och han är därmed fri att lämna Sverige», skriver påtalemyndighetene i en pressemeldingen. Det trolige er at 25-åringen vil gjøre nettopp det, skriver aftonbladet.

Ble bedt om å lande Ifølge en talsmann for Pakistan International Airlines lettet flyet noe forsinket fra Toronto fredag kveld lokal tid. Alt forløp normalt til flyet kom inn i europeisk luftrom, da kapteinen fikk beskjed om å lande på nærmeste flyplass. Klokka 7.30 landet Boeing 777-maskinen på Arlanda.

Flyet ble parkert ved enden av en rullebane, rundt 2 kilometer unna terminalbygningen på Arlanda. Politibiler, brannbiler og kjøretøy fra den svenske Insatsstyrkan hadde omringet flyet, som sto med motorene i gang.

Etter rundt to timer kunne de første av de rundt 250 passasjerene forlate flyet, og nesten samtidig kom meldingen om at politiet hadde pågrepet en mann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer