- Bombemannen hadde tre identiteter

Politiet i København aner ikke hvem toalettsprengeren er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Politiet i København offentliggjorde i dag bilder av mannen som skal stå bak eksplosjonen på et hotell-toalett i den danske hovedstaden.

Mannen, som ble lettere skadet av eksplosjonen, ble tatt hånd om av politiet.

København-politiet har varetektsfengslet mannen, siktet ham for å ha planlagt å gjennomføre «en kriminell handling».

Men politiet vet ikke hvilket navn de skal sette på siktelsen, de aner nemlig ikke hvem han er.

Null match Da politiet sendte ut hans fingeravtrykk til kolleger i hele Europa, fikk de heller ikke noe treff, skriver BT.dk.

Ifølge avisa skal mannen ha hatt tre forskjellige identiteter. Han skal også ha hatt dokumenter fra flere land på seg, blant annet Belgia.

Samtidig: Mannen snakker fransk og har et sør-europeisk utseende, opplyste kriminalinspektør Svend Foldager på en pressekonferanse i København i dag.

- Vi vet at han var i besittelse av en bussbillett med Eurolines til Belgia med avgang fredag, men vi vet ikke hvordan han kom hit til landet eller hvor han kom fra, sa han.

Avviser avisterror Politiet opplyser at mannen ikke hadde mye sprengstoff på seg, og at det slettes ikke var nok til å gjennomføre et terrorangrep, skriver avisa.

Under pressekonferansen sa politiet at de ikke tror bombemannen hadde noen konkrete terrorplaner mot avisa Jyllands-Posten, slik Ekstra Bladet skrev tidligere. Politiet tror ikke de kan spore mer eksplosiver til mannen og går vekk fra at den identitetsløse mannen skulle gjennomføre et terrorangrep.

- Det er ikke korrekt at Jyllands-Posten var det konkrete målet, men det kunne være et mål, sa Foldager.

Mannen hadde også en pakke til CDer og taperull liggende på hotellet. Dette hadde han kjøpt på et postkontor på Østerbo et par dagen i forveien.

- Vi vet ikke hva dette skulle brukes til, sa Foldager.

PÅGREPET: Kort tid etter eksplosjonen ble mannen pågrepet i en park like ved hotellet dramaet skjedde. Foto: Kenneth Meyer/AP/Scanpix
PÅGREPET: Kort tid etter eksplosjonen ble mannen pågrepet i en park like ved hotellet dramaet skjedde. Foto: Kenneth Meyer/AP/Scanpix Vis mer