UNDRET SEG Boksetrener Fabien Detaille (t.h.) undret seg da Lors Dokajev dukket opp på boksetrening i en dyr BMW. Foto: Politiet og B.T.
UNDRET SEG Boksetrener Fabien Detaille (t.h.) undret seg da Lors Dokajev dukket opp på boksetrening i en dyr BMW. Foto: Politiet og B.T.Vis mer

Bombemannen kjørte BMW og hadde hemmelig kone og barn

Tsjetsjeneren Lors Dukajev (24) levde trolig et dobbeltliv

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Ifølge den danske avisa B.T., har tsjetsjeneren som 10. september sprengte en bombe på et hotell nær Israels Plass i København - en bombe Politiet mener var en brevombe som skulle til avisa Jyllands-Posten - levd et dobbeltliv.

Reiste mye Dukajev, som lenge har vært et mysterium for dansk politi, har levd deler av sitt liv i Luxembourg - et liv som ikke stemmer overens med hans belgiske tilværelse som arbeidsløs.
Flere kilder har fortalt til B.T. at den 24-årige bombemannen reiste mye, spesielt i Tyskland og Lyuxembourg, hvor han har mange bekjente.

Kjørte BMW Men ingen kan forklare hvor han fikk penger fra, og Doukaiev er av flere også blitt sett i en dyr BMW, noe som også tyder på at også at det ikke bare er sosiale myndigheter som har hjulpet ham økonomisk. Hvordan hadde han råd til en BMW?
-  Ja, det spurte jeg også om, sier Fabien Detaille til B.T., Dukajevs tidligere boksetrener. I Januar så han Dukajev ankomme trening i en gråblå BMW, en bil til rundt en million norske kroner.
Det var riktignok ikke en ny modell, men treneren undret seg over hvordan den unge arbeidsløse mannen hadde råd til å kjøre en så dyr bil.
- Hvor kommer den fra, spurte jeg, men han svarte ikke. Han smilte bare litt merkelig, forteller Detaille.

Kone og barn Det ryktes også at Dukajev droppet sin belgiske kjæreste og giftet seg med en tsjetsjensk kvinne i løpet av det siste året, og at han også skal ha fått ett barn med henne - en sønn.
Men hverken boksekamerater - eller andre bekjente av Dukajev - er kjent med dette.
Abdulla Delchad leide ut en leilighet i Liege i Luxembourg til Lors Dukajev, og mye tyder på at det var hans angivelige kone og sønn kom inn i bildet.
- Han flyttet inn alene, men etterhvert kom hans mor og søster. Senere kom også en kvinne som fødte et barn. Jeg vet ikke hvem som var far til barnet, eller om kvinnen var hans kone, sier utleieren til B.T.

Jobb i Tyskland Dukajev tok en periode arkitektstudier, men droppet ut fordi han angivelig skulle ha fått jobb som boksetrener i Tyskland. Heller ikke det kan hans nærmeste bekrefte, og i samme periode, dukket han av og til opp i bokseklubben i Liege.
- Han sa han droppet ut fordi han ville konsentrere sig om mere kommersielle jobber, forklarer boksetreneren, som ikke fikk ham til å utdype dette ytterligere.
Utleieren beskriver Dukajev som åpen og glad, og sier han aldri opplevde ham som ekstrem.
- Men han holdt fast i sin muslimske tro. Han bad f.eks. ofte før trening og boksekamp.