«Bombemannen» må bli i fengsel

26-åringen fra Bergen som ble tatt av svensk politi med en kasse sprengstoff i bilen, må bli i fengsel inntil videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først torsdag vil politiet bestemme seg for om siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling. I Sverige kan politiet holde en person fengslet i inntil tre dager før de tar en beslutning om de ønsker å be om varetektsfengsling. Svensk politi benytter i denne saken muligheten fullt ut.

- Politijuristen trenger en del tid for å finne ut av hva sprengstoffet var tenkt brukt til. Derfor trekker spørsmålet om fengsling ut, forteller informasjonssjef Christer Harplinger hos politiet i Halland til NTB.

Betent strid

Det har vært spekulert i at eksplosivene var tenkt brukt mot en MC-klubb i Sverige, men siktede skal i følge seg selv og sin norske forsvarer, advokat Jørgen Riple, ikke ha tilhørighet i noe MC-miljø. Politikilder i Bergen har ifølge Bergens Tidende bekreftet at mannen var en del av et slikt miljø.

Det er på det rene at temperaturen mellom en del MC-klubber i Sverige er høy om dagen. Samme natt som politiet pågrep bergenseren, ble en håndgranat kastet inn i lokalene til MC-klubben Bandidos i Göteborg.

Tre døde

Svensk politi har siktet mannen for å ha forberedt grovt tyveri. Siktede hevder selv at sprengstoffet ikke er hans og at han kun har plukket det opp etter at kameraten han var på ferie sammen med, kjørte inn i en annen bil på E6 like ved Halmstad natt til mandag. Kameraten omkom i sammenstøtet. Det samme gjorde to haikere som var med i bilen. Kjæresten til den avdøde sjåføren ble hardt skadd og får behandling i Sverige.

Siktede har hittil nektet å la en svensk advokat representere seg, og svensk politi prøver derfor å finne ut om mannens norske advokat kan forsvare ham under et fengslingsmøte i Sverige.

Bergenseren, som opprinnelig er dansk, er fra før under etterforskning av norsk politi mistenkt for medvirkning til oppbe varing av seks kilo hasj og 100 gram kokain.

(NTB)