Bombemannen pågrepet

En person er tatt i forbindelse med truslene om å sprenge lensmannskontoret på Lørenskog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen som onsdag fremsatte en bombetrussel mot lensmannskontoret på Lørenskog, er nå pågrepet, melder NTB.

- Denne personen som har sittet i en bil med en bombe utenfor Lørenskog lensmannskontor er nå pågrepet av politiet, sier politiinspektør Mona Hertzenberg i Romerike politidistrikt til NTB.

Politiet opplyser at det skal komme flere opplysninger om saken på en pressekonferanse kl. 15.30.

- Personen overga seg etter anmodning fra politiet. Det skjedde uten dramatikk, sier innsatsleder Svein Arne Aasheim på stedet til Dagbladet.no.

Tv 2 Nyhetskanalen opplyser et mann i hvite shorts ble satt inn i en sivil bil, geleidet av to bevæpnede politifolk.

Mannen hadde ei jakke over hodet da han så ut til å bli pågrepet.

Parkerte utenfor lensmannskontoret

Blant annet butikker, kafeer og kontorer er evakuert og politiet opprettet sperringer rundt et stort område  i forbindelse med den svært dramatiske bombetrusselen i Lørenskog.

 Trusselen kom fra en mann som befant seg i en bil på baksiden av bygget som rommer lensmannskontoret.

EVAKUERER ETTER BOMBETRUSSEL: Store politistyrker utenfor området som er sperret av etter at en mann framsatte en bombetrussel på Lørenskog. Foto: FRANK KARLSEN
EVAKUERER ETTER BOMBETRUSSEL: Store politistyrker utenfor området som er sperret av etter at en mann framsatte en bombetrussel på Lørenskog. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

- En person kom kjørende og parkerte utenfor lensmannskontoret. Han har tilkjennegitt at han har sprengstoff i bilen, opplyser politiinspektør Mona Hertzenberg ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Etter det Dagbladet.no kjenner til, skal trusselen være rettet direkte mot politiet, og sprengstoff-utsagnet tas på ramme alvor.

Beredskapstroppen, Oslo-politiets bevæpnede og spesialtrente innsatsstyrke, skal være på stedet, blant annet med en bombebil og eksperter på sprengstoff. Også skarpskyttere skal være oppstilt i området, både i tilstøtende bygg og i et skogsområde.

Tidligere i ettermiddag ble det meldt at en forhandler fra politiet hadde opprettet kontakt med mannen, men det er ikke kjent om dette har gitt resultater.

Evakuerer kjøpesenter

Mannen i bilen skal ha fremsatt trusselen gjennom en annen person.

- Vi er i ferd med å evakuere området i en radius på 300 meter. Veien er stengt forbi Metro-senteret, opplyser Hertzenberg.

Politiet har besluttet å ikke evakuere Metro-senteret. Imidlertid opplevde flere pressefolk å bli jaget lenger vekk fra området. Riksvei 159 er stengt i området.

- Politiet utvider sperringene nå, media blir jaget bort, veier er stengt, og til og med anleggsarbeiderne på motsatt side av veien blir nå evakuert, forteller Dagbladets fotograf Frank Karlsen fra stedet.

Bombemannen pågrepet

Lokal mann

Ifølge rb.no er det snakk om en mann fra lokalområdet i 30-åra.  Han skal være kjent av politiet fra før, men det er ikke utdypet hva det innebærer.

Lørenskog lensmannskontor ligger i øverste etasje i samme bygg som matbutikken Ica Maxi, en av landets største dagligvareforretninger.

Dagbladet.no kommer med mer.