IKKE ISLOERT: Advokat John Christian Elden er godt fornøyd med at lagmannsretteen opphevet isolasjonen av «ombemannen». Foto: Dagbladet
IKKE ISLOERT: Advokat John Christian Elden er godt fornøyd med at lagmannsretteen opphevet isolasjonen av «ombemannen». Foto: DagbladetVis mer

«Bombemannen» slipper isolasjon

41-åringen som er siktet for å ha sendt ei bombe til politiet, blir fortsatt varetektsfengslet, men slipper isolasjon.

Borgarting lagmannsrett mener det er grunnlag for å mistenke 41-åringen fra Lørenskog, for å ha sendt brevbomba til Øst politidistrikt.

Mannen som er godt kjent av politiet fra tidligere, anket tingrettens fengsling inn for lagmannsretten.

Borgarting lagmannsrett mener det er grunn til å mistenke mannen for å stå bak brevbomba.

I kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett heter det 41-påringen skal holdes varetektsfengslet fram til 5. januar 2019 med brev- og besøksforbud.

Advokat John Christian Elden, 41-åringens forsvarer hadde også bedt lagmannsretten vurdere tingrettens avgjørelse om isolasjon. Elden er fornøyd med at Borgarting lagmannsrett opphevet isolasjonen.

- Det er bra at lagmannsretten opphevet isolasjonen og var kritiske til politiets mer eller mindre ubegrunnede ønske om dette, sier Elden til Dagbladet og legger til:

- Ellers noterer vi at lagmannsretten viser til at det er «svak sannsynlighetsovervekt» i saken for at siktede har sendt pakken til politiet.