- Bombemannen

Tyrkisk politi har pågrepet mannen de mener står bak synagogebombene i Istanbul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble pågrepet tirsdag, og ble formelt siktet lørdag kveld. Han risikerer livsvarig fengsel dersom han blir funnet skyldig etter tiltale.

Politiet har foreløpig ikke gått ut med navnet hans.

I dag ble mannen politiet mener står bak bombingen av Beth-synagogen tatt med til ruinene. På åstedet skal han ifølge CNN ha fortalt detaljert om angrepene. Blant annet at han dro til synagogen sammen med selvmordsbomberne noen timer før angrepet.

Selvmordsbomberne er identifisert som Mesut Cabuk og Gokhan Elaltuntas, begge fra den kurdiskdominerte delen sørøst i Tyrkia.

Skulle flykte

Ifølge politisjef i Istanbul Halil Yilmaz skal mannen både ha planlagt og beordret angrepene. Han ble pågrepet i byen Agri øst i Tyrkia, etter tips om at han planla å flykte til Iran ved hjelp av falske identifikasjonspapirer. Politiet arresterte ham etter å ha identifisert ham som eier av kjøretøyet som ble brukt i angrepet.

Bombingene av Beth Israel og Neve Shalom 15. november drepte 29 mennesker. Bombingen av det britiske konsulatet og den britiske banken fem dager senere, tok livet fra ytterligere 32. Totalt 712 ble skadet i angrepene.

- al-Qaida

Vestlige og tyrkiske myndigheter mener mye tyder på at al-Qaidas står bak angrepene.

Politiet skal ha arrestert ytterligere seks personer i løpet av dagen. Flere titalls andre er tatt inn til avhør i forbindelse med angrepene. CNN-Turk, en privat tv-stasjon, meldte tidligere i dag at en av selvmordsbombernes koner bragt til Istanbul for avhør i dag.

Ifølge USA Today har politiet arrestert 20 andre etter angrepene.

- DREPTE 60 MENNESKER: Den uidentifiserte mannen ble i dag tatt med til ruinene av Beth-synagogeni Istanbul, hvor han kom med detaljert informasjon om angrepene.
SORG: Veldig mange mistet sine kjære i terrorangrepene i Tyrkia.
Selvmordsbomberne Mesut Cabuk og Gokhan Elaltuntas tok mange med seg i døden da de blåste seg selv i lufta.