Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bombemassakre arrangert av serberne

Serbiske militære styrker drev 600 kosovoalbanske sivile inn i landsbyen Korisa torsdag og holdt dem der i påvente av et NATO-angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sa en overlevende til den tyske radiostasjonen Deutsche Welle i dag. - Jeg så det hele fra begynnelsen til slutt, sa mannen som bare ble identifisert som Xh.K.

- Halvmilitære kom til oss og sa vi måtte holde oss i et område på rundt 600 kvadratmeter, hvis ikke ville det gå oss ille.

- De sa noe forferdelig kom til å skje. En av politimennene sa det nå var vår tur til å føle hva det vil si å bli bombet av NATO, sa den overlevende i den albanskspråklige sendingen.

Utslettet

- Alt vi visste var at vi enten ville bli utslettet av de serbiske paramilitære, eller at de drev gjøn med oss, fortsatte han.

Xh. K. sa han sov under en av traktorene serberne hadde stilt opp, da NATO-angrepet begynte.

- Jeg sto opp, jeg så flammene lue, jeg hørte spebarn som gråt og voksne som skrek om hjelp. Vi klatret over en to meter høy mur som omga området og flyktet mot landsbyen.

Skjøt

Mannen sa serberne skjøt mot kosovoalbanerne som flyktet.

- Da bombemassakren var over løp vi vekk og fortsatte å løpe, under et regn av kuler. Mange ble såret ikke bare av bombene, men også av disse skuddene, sa mannen.

Deutsche Welle sa de har fått historien fra kontakter inne i Kosovo.

(NTB-AFP)