Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombemenn på Voss løslatt, ikke terrorplan

Men politiet frykter mer sprengstoff på avveie fra gårdsbruk eller lager.

 20 NABOER EVAKUERT:  Bilde av en bombe slik den ble funnet av politiet på Voss under en ransaking torsdag. Foto: Politiet/NTB Scanpix.
20 NABOER EVAKUERT: Bilde av en bombe slik den ble funnet av politiet på Voss under en ransaking torsdag. Foto: Politiet/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de fire mennene som er siktet etter bombefunnet på Voss, er løslatt.

Politiet frykter samtidig at mer sprengstoff er på avveie.

Den ene siktede er 19 år, mens de tre andre er i 20-årene, skriver Bergens Tidende.

- Vi mener det ikke er fare for at bevis blir ødelagt. Vår vurdering er at det heller ikke er noen gjentakelsesfare knyttet til de fire siktede, sa politiadvokat Kristin Harstad i Hordaland politidistrikt lørdag kveld.

På avveie I avhør med en av de siktede har det kommet fram opplysninger som gjør at politiet tror det kan være mer sprengstoff på avveie.

- Han forklarte hvor de hadde funnet sprengstoffet, på et gårdsbruk eller i en lagerbygning, og at han hadde sett mer sprengstoff på stedet.

Men vi finner ikke mer der, uttalte politiadvokat Sylvia Myklebust fredag.

- Vi har ingen opplysninger om at bomben var tenkt brukt til noe. Vi tror de har gjort det på gøy og litt ut fra interesse. At det kan være terrorplanlegging, som vi er blitt spurt om, er jeg ganske sikker på at vi kan avvise, fortsatte politiadvokaten.

Belastet miljø Ifølge politiet tilhører de fire mennene et belastet miljø. I tillegg ble en kvinne pågrepet, men hun ble løslatt etter avhør fredag.

Det var torsdag kveld at en hjemmelaget bombe ble funnet hjemme hos en av de siktede.

Bomben ble desarmert av politiets bombegruppe, som umiddelbart rykket ut fra Oslo etter å ha studert bilder oversendt fra lensmannen.

Aksjonen førte til stengte veier og evakuering av over 20 mennesker i Voss.

(NTB).

 UTEN EKSPLOSIVER:  Bilde av granaten som ble funnet av politiet på Voss torsdag.  Det viste seg at dette var en øvingsgranat uten eksplosiver. Foto: Politiet/NTB Scanpix.
UTEN EKSPLOSIVER: Bilde av granaten som ble funnet av politiet på Voss torsdag. Det viste seg at dette var en øvingsgranat uten eksplosiver. Foto: Politiet/NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling