Bombemistenkt arrestert

Politiet i Oslo pågrep onsdag kveld en 37 år gammel mann som er mistenkt for å ha plassert en rørbombe ved et kontorbygg i Nydalen i Oslo natt til tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bomben ble funnet og desarmert, og en bombeekspert har konstatert at bomben inneholdt sprengstoff.

- Mannen er siktet for trusler etter straffelovens paragraf 227. Vi har gjort funn på åstedet som knytter mannen til saken, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Abrahamsen vil ikke ut med hvilke funn som er gjort. Mannen er ennå ikke avhørt, så politiet vet foreløpig ikke noe om et eventuelt motiv for handlingen. 37-åringen skal avhøres torsdag, og det vil i løpet av torsdag tas stilling til eventuell framstilling for varetekt.

Ifølge Abrahamsen skal den pågrepne ikke være den samme som for en tid tilbake kuttet ned noen parabolantenner på bygget.

Rørbomben som ble funnet skal være mellom 10 og 15 centimeter lang, og var teipet til et vindu. Den ble oppdaget av en mann som befant seg i bygget i Rolf Wickstrømsvei 15. Bygget huser blant annet Forbrukerrådet.

Bomben var onsdag til undersøkelse hos krimteknisk avsnitt, men resultatet av undersøkelsen var onsdag kveld ikke klart.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer