Bombemistenkte satt fri

De tre mennene som har sittet i varetekt mistenkt for terrorbomben i Omagh i Nord-Irland er sluppet fri. Mennene vil ikke blir siktet for terroren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre mennene ble arrestert på mandag som følge av politiets nitide etterforskning siden terrorangrepet i 1998.

Terrorbomben var det mest ødeleggende angrepet i den blodige konflikten i Nord-Irland siden 1969. 200-kilos bomben drepte 29, og såret 330 mennesker i den vanligvis så rolige byen Omagh. Bomben gikk av 10 minutter før en fredsmarsj skulle gå gjennom Omagh, og byen var full av folk.

De tre mistenkte skal ha tilhørt utbrytergruppa «Det Virkelige IRA,» som nekter å legge ned våpnene i den nord-irske konflikten.

Politiet har satt inn massive ressurser for å finne gruppa bak angrepet, og etterforskerne mente de hadde fått et avgjørende gjennombrudd i saken med arrestasjonene av de tre. Presset fra pårørende i Omagh har vært enormt for å få satt fast noen for terrorangrepet.

Nå har politiet måtte gjøre retrett. De tre går fri, og da sitter politiet igjen med bare en fellende dom i Omagh-saken, melder nyhetsbyrået AP. Colm Murphy ble forrige måned dømt til 14 års fengsel for å ha hjulpet bomberne, men gjerningsmennene er fortsatt på frifot.

john.rasmussen@dagbladet.no

KLAR FOR KRIG: «Det Vrikelige IRA» har tatt på seg ansvaret for terrorbomben i Omagh. Utbrytergruppa ble dannet som en protest mot fredsprosessen i Nord-Irland.