Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bomben gikk av kl. 10.00

Minst 33 drept utenfor politistasjon - sto i kø for å verve seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 33 mennesker, de fleste politirekrutter, ble drept momentant og 56 ble skadet da en bombe eksploderte utenfor en politistasjon i Iraks hovedstad Bagdad i formiddag. Det var en selvmordsbomber som hadde stilt seg opp på fortauet og stilt inn tidsuret til sprengningen på sekundet klokka 10.00.

Mange av de skadde er alvorlig kvestet og dødstallene vil trolig stige, melder nyhetsbyrået AP.

Politistasjonen er rekrutteringssenter for nye politistyrker, og mange søkere sto i kø før stasjonen åpnet.

Tidligere på morgenen ble fire sivile drept av en bombe i Latifiyah, om lag 30 kilometer sør for Bagdad. I følge politikilder var trolig bomben beregnet på en amerikansk militærkolonne, men rammet sivile isteden.

"Dødens Triangel"

Området mellom Latifiyah og Bagdad går under navnet "Dødens triangel", og de siste dagene har det vært spesielt voldelig mellom sjia - og sunnimuslimske grupperinger.

Volden akselrerte i går da et reisefølge på over 70 sjiamuslimer ble angrepet av væpnede og maskerte menn, som ennå ikk er  identifisert. Minst 13 ble drept og 58 er kidnappet.

Inne i Bagdad ble fire mennesker drept av en bilbombe.

 VILLE BLI POLITIMENN:  Om lag hundre unge menn sto i kø i morges utenfor denne politistasjonen i Bagdad for å verve seg i politistyrkene. Klokka 10.00 smalt bomben, og 33 ble drept momentant. Foto: AP/Scanpix.
VILLE BLI POLITIMENN: Om lag hundre unge menn sto i kø i morges utenfor denne politistasjonen i Bagdad for å verve seg i politistyrkene. Klokka 10.00 smalt bomben, og 33 ble drept momentant. Foto: AP/Scanpix. Vis mer

I tillegg til  bombeeksplosjonene som foreløpig er registert i dag, opplyser politiet at det er funnet fem torturerte og døde mennesker i dette området i løpet av natten og morgenen - alle med bind for øynene og føttene sammenbundet.

image: Bomben gikk av kl. 10.00
EN MILTÆRKOLONNE VAR MÅLET: Men sivile ble rammet. Her sørger en mor over sin døde sønn, som var en av fire dødsofre for en bombe på en av Bagdads utfartveier i morgentimene i dag.
Hele Norges coronakart