BOMBETRUSSEL:  Trekanten kjøpesenter i Bodø er evakuert etter at politiet mottok melding om en bombetrussel i dag tidlig. Kart: Google maps
BOMBETRUSSEL: Trekanten kjøpesenter i Bodø er evakuert etter at politiet mottok melding om en bombetrussel i dag tidlig. Kart: Google mapsVis mer

- Bomben gikk ikke av klokka elleve

Politiet har evakuert kjøpesenter og området rundt etter bombetrussel i Bodø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 09.23 fikk politiet melding om at det var funnet en lapp med en bombetrussel på Trekanten kjøpesenter i Bodø. Meldingen var skrevet på engelsk og det sto skrevet av bomben skulle gå av klokka 11.

- Det er alt for tidlig å si noe om hva dette kan være. Vi har registrert at det ikke gikk av noen bombe klokka elleve, men vi forsetter med samme trøkk, sier politiadvokat Øyvind Rengård til Dagbladet.

Svært alvorlig Hele området rundt kjøpesenteren blir nå sperret av. Politiets bombegruppe i Oslo er på vei til Bodø og i dialog med lokalt politi. Ifølge Avisa Nordland vil bombegruppa tidligst kunne søke gjennom kjøpesenteret klokka 13.30. Søket vil vare i flere timer.

- Vi har evakuert området, sier Tove Kaspersen, operasjonsleder i Salten politidistrikt.

Det var ansatte på kjøpesenteret som kontaktet politiet etter at de fant lappen ved inngangen til kjøpesenteret.

- Når bombegruppa fra Oslo kommer vil vi gjennomsøke bygget. Vi har ikke bombehund, men det har dem, sier politiadvokat Rengård.

- Det er svært alvorlig at vi får en bombetrussel til et kjøpesenter. Vi har sørget for at publikum er evakuert, det var en del kunder på kjøpesenteret da vi startet evakueringen, sier han videre.

Trekanten kjøpesenter består av elleve butikker.
 
Full evakuering - Alle ansatte er sendt hjem, sier Frode Nedregård, varehussjef i Skeidar Bodø.

Bygninger i nærheten, blant annet Elkjøp, Rema 1000 og PBL er også evakuert. De ansatte fikk først informasjon av politiet i Nordlandshallen før de ble sendt hjem. Ingen kommer tilbake på jobb i dag.

Politiet vil nå gå i gang med å fjerne en del kjøretøy rundt sentret ved bruk av pansret kjøretøy.

Dagbladet kommer med mer.