BOMBEFUNN:  Bygården i Trondheim var avsperret og evakuert fram til 21-tiden fredag kveld. Foto: Joakim Halvorsen.
BOMBEFUNN: Bygården i Trondheim var avsperret og evakuert fram til 21-tiden fredag kveld. Foto: Joakim Halvorsen.Vis mer

Bomben i Trondheim skulle vært nyttårssalutt

Gjenglemt i oppgang i bygård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn ble fredag kveld løslatt etter at en bombe ble funnet i en bygård i Trondheim sentrum fredag ettermiddag.

Den ufarlige bomben skulle brukes under siste nyttårsfeiring.

En 39 år gammel mann og en 41 år gammel mann ble fredag kveld siktet for trusler etter funn av en bombe i en bygård i Trondheim.

Den ene av mennene, som har tilknytning til bygården, forklarte i avhør at det var en gammel bombe som egentlig skulle blitt brukt ved en nyttårsfeiring.

Til nyttårsfeiring - Han sier at dette var en hjemmelaget bombe de hadde laget i forbindelse med nyttårsaften i fjor, og at de ikke hadde noen intensjoner om å sprenge en bygning eller noe sånt, sier politiførstebetjent John Ola Volden ved krimvakta i Trondheim til NRK.

Den siktede har videre fortalt at han skulle kvitte seg med den hjemmelagde bomben, og derfor hadde satt den i gangen i bygården, men glemt den.

Bomben manglet vesentlige komponenter og var ufarlig.

På bakgrunn av mennenes forklaring ble de løslatt fredag kveld. Det er ingen grunn til å tro at flere enn de to siktede var involvert, ifølge politiet.

- Det blir en påtalemessig avgjørelse om hva som skal skje videre, sier Volden.

17 evakuert Til sammen 17 personer ble evakuert fra bygården i Aslak Bolts gate på Lademoen i Trondheim etter at sylinderen ble funnet fredag ettermiddag.

Oslo politidistrikts bombegruppe ankom Trondheim fredag kveld, og undersøkte sylinderen.

«Gjenstanden var fylt med krutt, men manglet vesentlige komponenter, slik at den var ufarlig. Dette kunne man imidlertid ikke se fra utsiden», skriver Sør-Trøndelag politidistrikts operasjonssentral på Twitter.

(NTB).