«Bombepakken» fra Lebanon (USA), ikke Libanon

Forlaget som mottok pakken misforsto. Utløste bombealarm på Hamar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakken som utløste bombealarm på Hamar torsdag kom ikke fra landet Libanon, men fra byen Lebanon i USA.

Innholdet var barnebøker som det kristne forlaget ProklaMedia hadde bestilt fra et forlag i byen Lebanon i USA. 

Bombegruppe

Men forlagssjef Reidar Skaiaa leste avsenderadressen som Libanon, der han ikke har noen kontakter og heller ikke ventet å få noen pakke fra.

- Jeg følte det var tryggest å høre med politiet hva jeg skulle gjøre. Jeg visste det kunne være noe uskyldig i pakken, men en ukjent avsender fra Libanon gjorde meg usikker, sier Skaiaa til Magazinet.

Dermed rykket bombegruppa fra politiet i Oslo ut til Hamar, der pakken ble undersøke på fotballbanen på Tjuvholmen, mens området rundt ble sperret av.

- Ved nærmere ettersyn så ser vi at pakken kommer fra et sted som heter Lebanon i Tennessee i USA. Pakken inneholdt barnebøker som vi hadde bestilt da vi var på en bokmesse i Frankfurt for et halvt år siden. Det var navnet Lebanon jeg reagerte på, uten å vite at det også var et sted i USA som også het det, sier Skaiaa til Magazinet.

Kritikk

Forlaget har gitt ut de tre bøkene «Islam og jødene», «Jesus og Muhammed» og «Islam og terrorisme», noe de har fått en del verbal motstand for.

- En del andre forlagssjefer har sagt at vi har vært dristige. Men vi har aldri mottatt trusler, og vi har aldri gitt ut noe for å skape hat, sier Skaiaa.

(NTB)