Bomber demonstranter hvert 15. minutt

Blodige demonstrasjoner i Tripoli.

SPYTTER PÅ DIKTATOREN: En demonstrant spytter på et bilde av Kadhafi utenfor ambassaden i London. Foto:
REUTERS/Luke MacGregor
SPYTTER PÅ DIKTATOREN: En demonstrant spytter på et bilde av Kadhafi utenfor ambassaden i London. Foto: REUTERS/Luke MacGregorVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kringsfly bomber demonstranter i Tripoli hvert 15-20. minutt, melder Al Jazeera.

Sikkerhetsstyker begynte med å skyte på demonstrantene fra militærfly. Nå bomber de flere steder i hovedstaden med jevne mellomrom.

- Vi har ingen våpen. Hvor er verden? Vi blir massakert, sier et vitne til Al Jazeera.

Al Jazeera melder at mer enn 250 har blitt drept under bombeangrepene i dag.

- Sikkerhetsvaktene begynte med å skyte to mennesker den andre dagen, og det kom 5000 mennesker i begravelsen deres. Når de drepte 15 neste dag, kom 50 000 i begravelsen. Dette betyr at jo flere mennesker Kadhafi dreper, jo flere kommer til å strømme ut i gatene, sier Ahmad Jibreel, en libyansk diplomat nyhetskanalen.

Ahmed Elgazir, en menneskerettighetsforsker ved Libyan News Centre (LNC), skal også ha fortalt nyhetskanalen at sikkerhetsstyrekene massakerer demonstranter i Tripoli.

Ikke i Venezuela Libyanske myndigheter skal i tillegg ha kuttet telefonforbindelsen til fasttelefoner og den trådløse telefonforbindelsen i landet.

Den britiske utenriksministeren, William Hague, skal ha uttalt at informasjon tydet på at Kadhafi hadde forlatt Libya og var på vei til Venezuela, men en kilde i Hugo Chavez' administrasjon avkrefter at Kadhafi er på vei til landet.

Mouammar Kadhafi har styrt Libya med jerngrep i 40 år, og den siste uken har folket i Libya gjort opprør og krevd hans avgang. Uroen startet i Benghazi og spredte seg rask til andre deler av landet og til hovedstaden Tripoli.

Justisministeren har gått I dag kom også meldingen om at Libyas justiminister, Mustafa Abdel Jalil går av i protest mot myndighetenes voldsbruk mot demonstrantene.

Mustafa Abdel Jalil skal allerede mot slutten av forrige måned ha gjort det klart at han ønsket å trekke seg, i protest mot måten landet ble styrt på.

I Tripoli skal demonstrantene i dag ha ransaket redaksjonslokalene til den satseide tvkanalen og satt fyr på offentlige bygninger og en politistasjon, skriver Fox News.

EUs utenriksministre fordømte i dag drapene på demonstranter i Libya når de møttes for å diskuetere utfallet av bølgen av uro i Nord Afrika og Midtøsten den siste tiden.

Ministre fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia uttrykte bekymring for muligheten for en strøm av illegale immigranter fra Nord Afrika etter at Libya forrige uke truet med å stoppe samarbeidet med regulere flyktningerstrømmen.

Hundrevis av mennesker har blitt drept siden uroen og demonstrasjonene startet i Libya for en uke siden. Demonstrantene tok til gatene for å kreve Mouammar Kadhafis avgang.

HAR FOLKET IMOT SEG: December 14, 2010 Mouammar Kadhafi slår hardt ned på demonstrantene i Tripoli. Her Under World Festival of Black Arts and Culture in Dakar desember 2010. Foto: AFP PHOTO / SEYLLOU
HAR FOLKET IMOT SEG: December 14, 2010 Mouammar Kadhafi slår hardt ned på demonstrantene i Tripoli. Her Under World Festival of Black Arts and Culture in Dakar desember 2010. Foto: AFP PHOTO / SEYLLOU Vis mer