FÅR BEHANDLING: En munk får behandling for en skade i foten etter eksplosjonen i den sørlige provinsen Surat Thani. Minst fire personer er meldt drept og en rekke skadd i flere angrep på turiststeder i landet. Foto: Afp / Scanpix T
FÅR BEHANDLING: En munk får behandling for en skade i foten etter eksplosjonen i den sørlige provinsen Surat Thani. Minst fire personer er meldt drept og en rekke skadd i flere angrep på turiststeder i landet. Foto: Afp / Scanpix TVis mer

Bomber har eksplodert på turiststed i Thailand - minst tjue skal være skadet og en drept

UD har per nå ikke informasjon som tyder på at nordmenn er rammet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): BBC melder om at to bomber skal ha gått av på det populære turiststedet Hua Hin i Thailand. Minst en person skal være drept.

Til nyhetskanalen opplyser politiet at bombene var gjemt i blomsterpotter og utløst ved hjelp av mobiltelefoner.

De to blomsterpottene skal ha stått rundt 50 meter fra hverandre, og det var en halvtime mellom de to eksplosjonene.

FÅR BEHANDLING: En skadd mann får førstehjelp etter at to bomber eksploderte ved et feriested i Hua Hin. foto: Thailand Dailynews / Reuters / Scanpix 
FÅR BEHANDLING: En skadd mann får førstehjelp etter at to bomber eksploderte ved et feriested i Hua Hin. foto: Thailand Dailynews / Reuters / Scanpix  Vis mer

- Det er veldig tøft

Den norske bareieren Rolf Vågene forteller om panikk og flukt.

- Min kone ringte meg for å fortelle at det hadde gått av to bomber i nærheten. Det var stor redsel, rett og slett en flukt fra stedet. Alle gjestene flyktet og de ansatte løp ut, sier Vågene til TV 2.

MANGE SKADDE. En mann får førstehjelp etter å ha bli skadd da en bombe gikk av like ved byen Hua Hinss klokketårn. Minst fire personer er drept og en rekke skadd i det som ser ut til å være en serie av bombeeksplosjoner. Foto: Rungroj Yongrit / Epa / Scanpix 
MANGE SKADDE. En mann får førstehjelp etter å ha bli skadd da en bombe gikk av like ved byen Hua Hinss klokketårn. Minst fire personer er drept og en rekke skadd i det som ser ut til å være en serie av bombeeksplosjoner. Foto: Rungroj Yongrit / Epa / Scanpix  Vis mer

Nordmannen har drevet bar i området i fem år, og forteller at stedet er et populært turistområde.

Først ble det meldt om at 11 var skadet, men ifølge the Telegraph har politiet nå oppjustert tallet til 20. Blant dem skal det være turister.

Overfor CNN opplyser thailandsk politi at den avdøde er en kvinne av thailandsk opprinnelse.

Hun skal ha jobbet som gateselger.

Norske Kurt Jonassen (50) sier han kjente til henne.

- Det er veldig tøft. Hun som ble drept, er ei som de fleste kjenner. Jeg vet godt hvem hun er, sier Sandnes-mannen til Dagbladet.

Han driver hotellet Sunshine Guest House sammen med kona si omtrent en kilometer unna sentrum av Hua Hin, hvor bomben gikk av.

Han er overrasket over at et bombeangrep kan skje i Hua Hin. Han har bodd der i fem år, og beskriver byen som den tryggeste i hele Thailand.

- Det hele er veldig overraskende. Det er utrolig mye politi her, og der skjer veldig lite kriminalitet til vanlig. Alt er stille og fredelig.

Kongens by

I morgen har dronningen i Thailand bursdag, og Hua Hin regnes som kongens by.

- Det kommer mange i den forbindelse. Vi er fullbooket nå, og det er veldig stor trafikk i byen, sier han.

Ifølge CNN skal minst to av de elleve skadete skal være turister, men det er uklart hva slags nasjonalitet de har.

Det er lite som tyder på at nordmenn er inkludert så langt.

- UD har per nå ikke informasjon som tyder på at nordmenn er rammet, men er i kontakt med vår ambassade i Bangkok, sier pressetalsperson Kristin Enstad i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Området er et populært reisemål for nordmenn.

Uvanlig på turiststeder

Star Tour er ett av flere selskaper som tilbyr reiser dit for norske turister.

- Vi har så vidt jeg vet ingen kunder i området og det er ikke en destinasjon for oss før i oktober, men man vet aldri. Vi har bedt vår beredskapsavdeling om sjekke opp, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsrådgiver i Star Tour, til NTB.

Apollo har ti passasjerer i Hua Hin opplyser kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera til nyhetsbyrået.

- Vi jobber nå for å redegjøre for dem, og sørge for at de har det bra. Så vil vi selvfølgelig følge opp og hjelpe dem med det de eventuelt trenger, sier Rivera til NTB.

Hendelsen skjer bare timer etter et bombeangrep i Trang-provinsen i Thailand, og nylig kom det også bombetrusler mot et mål i Phuket, skriver Thai PBS .

Såkalte tvillingbomber er ikke uvanlig i deler av Thailand, men de skjer sjelden på turiststeder.

Viktig næring

Turisme er en viktig næring i Thailand, og står ifølge NTB for 10 prosent av landets BNP.

Nyhetsbyrået skriver at mer enn 6.500 er drept i forbindelse med opprøret i de tre sørligste provinsene i Thailand siden 2004.

Hua Hin ligger nord på Malayahalvøya i Thailand, rundt 200 kilometer fra Bangkok.


Saken oppdateres