Bomber mot politistasjon i Aten

Tre tidsinnstilte bomber eksploderte i natt ved en politistasjon i sentrum av den greske hovedstaden Aten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ingen ble alvorlig skadet i eksplosjonene, men det ble forårsaket store materielle skader, opplyser polititalsmenn.

Området rundt politistasjonen i bydelen Kalithea var avstengt da bombene eksploderte, etter at en anonym innringer på forhånd tipset en avis om hva som kom til å skje.

- De første to eksplosjonene kom med fem minutters mellomrom. Den tredje eksploderte en halv time senere, mens bombeeksperter fortsatt lette i området, opplyser en polititjenestemann.

En politimann ble lettere skadd i den siste eksplosjonen.

Høy beredskap

Kalithea ligger nær flere hoteller som skal benyttes under OL fra 13. til 29. august, men det var i morgentimene uklart om eksplosjonene hadde noe med dette å gjøre. Gresk politi har lenge vært i høyeste terrorberedskap, av frykt for aksjoner under OL.

- Med bare tre måneder igjen til lekene, ser politiet ser svært alvorlig på denne saken. Her har vi tre avanserte, tidsinnstilte bomber som går av utenfor en politistasjon. Det er alvorlig nok for politiet, sier en polititalsmann.

Voldelig gruppe

Bombeeksplosjoner er ikke nytt i Hellas, men antallet har falt etter politiets storaksjon mot den greske gruppen «17. november» i 2002.

Gruppen bærer navn etter datoen for et blodig studentopprør under militærdiktaturet i 1973, og anklages for å ha gjennomført over 100 bombeattentater og 23 drap opp gjennom årene.

Gruppen anklages blant annet for drapet på CIAs tidligere Aten-sjef Richard Welch i 1975, og drapet på den britiske militærattacheen oberst Stephen Saunders i juni 2000.

(NTB)

ÅSTED: De tre bombene ødela biler og bygninger, men ingen kom til skade.
ETTERFORSKER: En kriminaltekniker undersøker området bak politistasjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer