- Bomber så lenge det er nødvendig

USAs forsvarsminister William Cohen sa på fjernsyn i kveld at luftangrepet på Irak vil fortsette så lenge det er nødvendig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister William Cohen.

Han gjorde det klart at det ikke er noen tidsbegrensning på angrepet, men det synes som om angrepet vil vare i flere dager.
I Bagdad hørtes lyden av kraftige eksplosjoner i halv tre-tiden natt til torsdag lokal tid, to timer etter at flyalarmen var gått og den første skytingen ble hørt. Raketter har landet i området rundt palasset til Saddam Hussein.
Skyting, luftvernild og eksplosjoner hørtes rundt kulturministeriet og regjeringens informasjonskontor, der utenlandske journalister var basert.
Det var ikke klart om eksplosjonene dreide seg om raketter eller bomber. Vitner i Kuwait sa de hadde hørt lyden av krysserraketter i lufta på vei mot Irak.
Stabssjef Hugh Shelton sa at den amerikanske og britiske marinen og luftvåpenet er involvert i angrepet, og at B-52 bombefly deltar.
Cohen sa også at han hadde gitt ordre om en betydelig opptrapping av amerikanske luft- og bakkestyrker i Golf-området for å dekke krisen.
(NTB-Reuters)