Bomber skaper ny voldsfrykt i Irak

Minst 45 drept, og nesten 250 skadd mandag.

FRYKTER OPPBLUSSING: En bølge blodige bombeangrep i Irak mandag, der minst 45 sivile mistet livet, skaper frykt for at volden mellom ulike religiøse og politiske grupper skal blusse opp igjen for fullt. Foto: Scanpix
FRYKTER OPPBLUSSING: En bølge blodige bombeangrep i Irak mandag, der minst 45 sivile mistet livet, skaper frykt for at volden mellom ulike religiøse og politiske grupper skal blusse opp igjen for fullt. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bagdad (NTB-Reuters-AFP): En bølge blodige bombeangrep i Irak skaper frykt for at volden mellom ulike religiøse og politiske grupper skal blusse opp igjen for fullt. Landets egne sikkerhetsstyrker står foran en avgjørende prøve.

Minst 45 mennesker ble drept og nesten 250 skadd da to bilbomber eksploderte ved Mosul nord i landet og tre andre sprengladninger gikk av i hovedstaden Bagdad mandag.

Statsminister Nuri al-Maliki advarte om fare for flere angrep før valget i januar neste år.

- Terroristene vil gjøre det de kan for å vise at den politiske prosessen er ustabil, sa Maliki. Mandagens eksplosjoner er de foreløpig siste i en serie større angrep siden USA i juni trakk sine soldater ut av irakiske bystrøk.

«Dreper uskyldige»- Hva har vi gjort, som skal rammes av dette? Terroristene dreper uskyldige mennesker som ligger og sover, ropte Umm Qasim mens hun tørket vekk blod fra ansiktet etter den ene av de to eksplosjonene i landsbyen al-Khazna rett utenfor Mosul.

- Elleve mennesker i familien min døde da huset vårt raste sammen. Alle våknet av den første bomben, men bare jeg slapp unna den andre, som gikk av veldig nær huset, fortalte sykepleieren Falah Ridha.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer