Bomberegnet skal redde Bill

NEW YORK (Dagbladet): Bill Clinton gikk i natt til krig mot Irak. Den amerikanske presidenten ga klarsignal for bomberegn over Saddams våpensystemer. 700 krysserraketter ble avfyrt før midnatt. Saddam Husseins siste utspill er en gudegave til USAs president, som nå kan bombe seg bort fra hjemlige problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

700 krysserraketter i «Operasjon ørkenrev»

BOMBEREGN: Luftvernet spilte opp i Bagdad klokka 22.49, men ingen så fly eller krysserraketter overhovedstaden.

Dette til tross for at Senatets leder Trent Lott seint i går kveld gikk imot angrepet . Det er første gang en republikansk senatsleder utfordrer sin egen president i en situasjon med krig.

Angrepet utsetter muligens riksrettsaken og Monica-maset i Kongressen til over nyttår. Samtidig vil Clinton vise at han holder sitt ord fra november, da han lovte å ikke vise Saddam nåde hvis han provoserte på nytt. Clinton ga i går morges klarsignal for angrep på Irak. Da hadde han samkjørt beslutningen med Tony Blair. Han hadde også hatt møte med sikkerhetsrådgiver Sandy Berger og utenriksminister Madeleine Albright.

Han orienterte Kongressen om sin beslutning om å sette Saddam Hussein på plass etter at Hussein igjen har hindret FNs våpeninspektører i sitt arbeid.

Trent Lott ga beksjed om at han denne gangen ikke støttet noe angrep på Irak like før de første smellene fra antiluftvernsrakketter kunne høres i Bagdad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer