Bombesaken i Drammen utsatt

Rettspykiatrisk vurdering av 41-åringen ikke klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken mot den 41 år gamle mannen som er tiltalt for å ha forsøkt å drepe sin ekskone med en bilbombe, er utsatt av Drammen tingrett.

Årsaken til utsettelsen skal i ifølge den fornærmedes bistandsadvokat, Anne Cathrine Vogt, skyldes at en rettspsykiatrisk tilleggserklæring om 41-åringen ikke er klar.

- Min klient er selvfølgelig skuffet over at saken ikke kommer opp som planlagt. Jeg finner det også urimelig at de sakkyndige ikke kan avgi sin erklæring under hovedforhandlingen, sier Voght til TV 2 Nettavisen.

Drammen tingrett bekrefter overfor NTB at saken er utsatt og at det foreløpig ikke er satt noen ny dato for når hovedforhandlingene i tingretten skal starte.

Den tiltalte 41-åringens ekskone ble påført omfattende skader og måtte ligge lenge på sykehus som følge av eksplosjonen i Åssiden i Drammen 23. januar i år.

Påtalemyndighetens tiltale mot mannen omfatter overlagt drapsforsøk på sin tidligere ektefelle, samt at mannen skal ha lagt dynamitt og en kanne bensin i førersetet på ekskonas bil og koblet en sprengladning til bildøren.

(NTB)