Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombesiktet løslatt av politiet

Kriminalpolitiets beviskjede mot 37-åringen som er siktet for medvirkning til dødsbomben i Drammen 4. juni, ramler sammen som et korthus. I morges valgte ledelsen ved Drammen politikammer å løslate 37-åringen fra varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Løslatelsen finner sted til tross for at Borgarting lagmannsrett hadde gitt politiet anledning til å holde 37-åringen fengslet fram til tirsdag i neste uke.

 Etter det Dagbladet :på nettet erfarer, betyr løslatelsen at påtalemyndigheten, slik bevisene står i øyeblikket, anser at de ikke nok til å reise tiltale mot 37-åringen fra Romerike.

Opprettholder siktelsen

- Men siktelsen etter straffelovens 148 blir opprettholdt, opplyser politiet til Dagbladet.

 En 33 år gammel mann fra Elverum, som ble arrestert dagen før 37-åringen, ble løslatt både av forhørdsretten og lagmannsretten. Han har varslet et ersattningskrav mot politiet i Drammen.

Syltynt

37-åringens forsvarer, advokat Per Sjong Larsen, opplyser til Dagbladet :på nettet at politiet har bekreftet løslatelsen over telefon:

 - Jeg er selvsagt glad på klientenes vegne. Dette bekrefter at politets såkalte bevis var syltynne. Jeg antar det er et tungt skritt for politi og påtalemyndighet å måtte løslate et medlem av Hells Angels på denne måte, sier forsvareren.

Vitne «så bilen»

Det er et vitne som har koblet de to siktede til en bil av typen transporter som ble brukt til å transportere sprengstoffet til Bandidos-hovedkvarteret i Drammen. Bilen eksloderte sammen med sprengstoffet.

 Bilen, som i fjor ble stjålet i Tønsberg, skal en periode før eksplosjonen har stått parkert hjemme hos 37-åringen, ifølge vitnet.

 Dette av avviser 37-åringen på det mest bestemte. Ytterligere etterforskning de siste dagene har bekreftet HA-medlemmets forklaring, etter det Dagbladet får opplyst.

 En kvinne i en bil, som tilfedigvis plassert fordi attentatstedet, ble drept momentant.

Hele Norges coronakart