Bombespøk utenfor NRK

Mistenkelig bil med arabisk påskrift om \'hellig krig\' parkert utenfor NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På bilen, som var en ambulanse av eldre årgang, hang det et svart banner med påskriften: \'Gud er stor, Hellig krig går videre helt til jødene er ute av Palestina. Av jord er du kommet og til jord skal du bli\'.

Politiet var raskt på stedet og vurderte om de skulle kalle inn bombeeksperter for å undersøke en mistenksom svart kasse som var plassert i bilens forsete.

Oppmerksomhet 

Men da politiet fjernet banneret fra bilen, viste det seg at det hele var en dårlig spøk. Under stod nemlig følgende beskjed; \'Vi trenger alle litt oppmerksomhet\'.

Politiet jobber nå med å finne ut av hvem som står bak den smakløse spøken.

Det var to ukjente personer som parkerte bilen, og med raske skritt forsvant fra området. Urolige ansatte i NRK-huset varslet de sikkerhetsansvarlige, som igjen varslet politiet.

- Vi leter etter to personer som stakk av i en annen bil, sier operasjonsleder Ellen Ulvin til Dagbladet.no.

Urolig i NRK

SKREMT: Denne bilen skremte både NRKs ansatte og politiet. Men det hele kan vise seg å være en dårlig spøk. Foto: Jan-Anders Dam-Nielsen/NRK
SKREMT: Denne bilen skremte både NRKs ansatte og politiet. Men det hele kan vise seg å være en dårlig spøk. Foto: Jan-Anders Dam-Nielsen/NRK Vis mer

- Det er klart det skaper litt uro, vi lurer jo på hva det er når sånnt skjer. Men politiet foretok sine vurderinger, og det ble ikke foretatt noen evakuering av bygget, sier markeds-, og kommunikasjonssjef i NRK, Sigurd Sandvin, til Dagbladet.no.

Tidligere i dag ble Krf-leder Dagfinn Høybråten grillet av NRK-veteranen Anders Magnus i debattprogrammet "Her og nå" på P1.

Der ble partiets sterke vennskap til Israel og grensemuren Israel bygger i de palestinske områdene diskutert. Høybråten forsvarte vennskapet - og Israels rett til å beskytte seg, selv om metodene kunne være omstridte.

- Jeg har ingen forutsetninger til å si om det er noen sammenheng mellom denne debatten, og det som skjedde i kveld. Det er umulig å si, sier Sandvin til Dagbladet.no.