Bombet Arafats politihovedkvarter

Israelske styrker angrep i dag politihovedkvarteret til palestinerne i dag med antitanksraketter. Seks palestinere skal ha blitt skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel fortsetter intensiveringen og opptrappingen av konflikten. For første gang siden voldsbølgen startet for sju måneder siden ble hovedkvarteret til Arafats sikkerhetsstyrker i Gaza by angrepet. Flere antitanksraketter har blitt avfyrt mot hovedkvarteret. I de siste angrepene skal seks palestinere blitt skadet.

Palestinske sikkerhetskilder opplyser at fire raketter traff en rekke med kontorer brukt av sikkerhetsstyrken. Øyevitner rapporterer om kaotiske tilstander med ambulanser i skytteltrafikk mens israelske styrker fortsetter å skyte med raketter.

NTB melder også at en rakett skal ha truffet kontorene til Yasser Arafats fraksjon Fatah nær stranden i byen Gaza. Over høyttalerne ble folk bedt om å fjerne seg fra området, da flere angrep kunne ventes.

Ødela politistasjon

Tidligere i dag ble en palestinsk politistasjon nær grensestasjonen Kissufim ødelagt, i det som er Israels femte raid inn i palestinsk kontrollerte områder i løpet av to dager.

Angrepene kommer som svar på en bombeaksjon som drepte to romanske arbeidere og skadet en tredje person i nærheten av en annen grensestasjon i dag formiddag.

Erstatter palestinske arbeidere

Titusener av immigranter fra Romania og andre land arbeider i Israel som erstatning for de palestinske arbeiderne som har blitt sperret ute fra arbeidet deres på israelsk område av myndighetene i Israel.

Romanerne skal være de første utenlandske arbeidere som har blitt drept i denne konflikten. BBC melder at romanerne holdt på å reparere et sikkerhetsgjerde mellom Gaza-stripen og Israel da de ble drept av en bombe, trolig utplassert av palestinere.

Den påfølgende israelske bombardementet skal også ha truffet en palestinsk landsby i nærheten og såret tre sikkerhetsfolk og en sivil, melder BBC.

SKADET: Minst seks palestinere ble skadd i den israelske hevnaksjonen.