Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombet barn som ville ha sukkertøy

Terrorleder al-Zarqawis drept i Irak igår. Se lista over bomber, halshugginger og andre terroraksjoner den fryktede terrorlederen står bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Terrorleder og al-Qaida-topp Abu Musabd al-Zarqawi ble i går kveld drept i et bombeangrep i Irak. Nyheten ble i dag mottatt med jubel og trampeklapp på en pressekonferanse i Bagdad.

Den beryktede terrorlederen har påtatt seg ansvaret for et enormt antall drap og aksjoner. Dette er en grov oversikt over noen de største og mest kjente han antas å ha hatt ansvaret for.

27. desember 2005: Avfyringen av en rekke raketter fra Sør-Libanon inn i Israel.

9. november 2005: Tre selvmordsbombere slår til mot hoteller i Amman i Jordan. 60 mennesker blir drept.

19. august 2005: Rakettangrep i den jordanske havnebyen Aqaba hvor en jordansk soldat blir drept. De tre katyusha-rakettene bommer på et amerikansk marinefartøy i havna.

7. mai 2005: To biler full av eksplosiver kjører inn i en bilkolonne tilhørende et amerikansk sikkerhetsselskap i Bagdad. 22 mennesker blir drept, hvorav to er amerikanere.

28. februar 2005: En selvmordsbomber i bil krever 125 menneskeliv da han kjører inn og sprenger seg i en mengde irakiske politi- og soldatrekrutter i den søndre byen Hillah i Irak.

19. desember 2004: En bilbombe rammer et begravelsesfølge i Najaf og hovedbusstasjonen i Karbala. Minst 60 personer blir drept i de to hellige sjiamuslimske byene.

DREPT I GÅR: al-Zarqawi, al-Qaidas leder i Irak, ble i går drept av amerikanske og irakiske styrker. Foto: SCANPIX
DREPT I GÅR: al-Zarqawi, al-Qaidas leder i Irak, ble i går drept av amerikanske og irakiske styrker. Foto: SCANPIX Vis mer

30. oktober 2004: Den hodeløse kroppen til kidnappede Shosei Koda fra Japan blir funnet i Bagdad - svøpet i et amerikansk flagg.

30. september 2004: 35 barn og sju voksne drepes i en bombeaksjon under åpningen av et kloakkrenseanlegg i Bagdad der amerikanske soldater delte ut sukkertøy til barn.

16. september 2004: Den britiske ingeniøren Kenneth Bigley samt de amerikanske ingeniørene Jack Hensley og Eugene Armstrong kidnappes og halshugges i Bagdad.

14. september 2004: En bilbombe rammer en markedsplass like ved politihovedkvarteret i Bagdad. 47 blir drept.

13. september 2004: En video - angivelig fra al-Qaida i Irak - offentliggjøres. Den viser halshuggingen av den tyrkiske lastebilsjåføren Durmus Kumdereli.

2. august 2004: En video viser hvordan det tyrkiske gisselet Murat Yuce blir skutt og drept.

29. juni 2004: De bulgarske lastebilsjåførene Georgi Lazov og Ivaylo Kepov kidnappes og blir senere halshugget.

22. juni 2004: Sør-Koreanske Kim Sun-il kidnappes og halshugges.

14. juni 2004: En bilbombe rammer en bilkolonne i Bagdad og dreper 13, inkludert tre ansatte i det amerikanske selskapet General Electric.

18. mai 2004: En bilbombe dreper Abdel-Zahraa Othman, presidenten for det irakiske interimstyret.

11. mai 2004: Den amerikanske forretningsmannen Nicholas Berg får hodet kuttet av med kniv for åpent kamera. Bøddelen, som snakker i videoen, er identifisert via stemmen til å være al-Zarqawi i egen person.

2. mars 2004: Selvmordsbombere, bombekasterangrep og plantede eksplosiver rammer sjiamuslimske moskeer i Karbala og Bagdad. 181 blir drept.

29. august 2003: En bilbombe i Najaf dreper over 85 mennesker, inkludert lederen for det islamske revolusjonsrådet i Irak, Ayatollah Mohammad Baqr al-Hakim.

19. august 2003: En lastebil full av eksplosiver kjøres inn i FN-hovedkvarteret i Bagdad. 23 mennesker inkludert FN-utsending Sergio Vierira de Mello

28. oktober 2003: Den amerikanske diplomaten og nødhjelpskoordinatoren i Jordan, Laurence Foley, blir skutt ned og drept utenfor sitt hjem i Amman.

BLODIG RULLEBLAD: En bombeaksjon mot åpningen av et kloakkrenseanlegg i Baghdad i september 2004 er en av mange aksjonene al-Zarqawis folk står bak.
VILLE HA SUKKERTØY: 35 barn døde og mange ble skadd i bomben mot renseanlegget.
STARTET I AFGHANISTEN: al-Zarqawi møtte bin Laden i Afghanistan på starten av nittitallet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media