RULLEMARIE BOMBEGRANSKER: Politi og bombeeksperter sikrer området rundt åstedet, en parkeringsplass i nordlige Århus. I varebilen kan du se bomberoboten Rullemarie som brukes for å lete etter andre mulige sprenglegemer. Foto: TV 2 ØSTJYLLAND
RULLEMARIE BOMBEGRANSKER: Politi og bombeeksperter sikrer området rundt åstedet, en parkeringsplass i nordlige Århus. I varebilen kan du se bomberoboten Rullemarie som brukes for å lete etter andre mulige sprenglegemer. Foto: TV 2 ØSTJYLLANDVis mer

Bombet bilen til tidligere Hells Angels-medlem i Århus

Tystet angivelig på HA-brødre i 2004.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den kraftige bomben som rystet Århus i morgentimene var rettet mot Bo Steffensen (42), et tidligere høytstående medlem av Hells Angels' Randers-avdeling, sier politiet til BT.dk.

Motivet er foreløpig ikke kjent.

HA-medlemmet skal ha falt i unåde da han angivelig tystet og hjalp politiet med en større narkoetterforskning i 2004.

Steffensen, som soner siste del av en narkodom ved institusjonen der bomben eksploderte, kjørte sin røde Audi A3 inn på parkeringsplassen ved kriminalforsorgen like før klokka 06.00.

Eksplosjonen skjedde kort tid etter. Steffensen skal ha satt bilen i revers da han hørte et høyt drønn og bilen begynte å brenne. Steffensen kom seg ut uten fysiske skader, skriver den danske avisa.

Dømt til 13 års fengsel I 2005 ble Steffensen dømt til 13 års fengsel for smugling av 14 kilo kokain og ti kilo amfetamin fra Nederland, og retten fant det bevist at fembarnsfaren hadde direktørrolle i Hells Angels narkosyndikat i Randers, skrev BT.dk den gang.

- Dette er ikke guttestreker. Det er rettet mot bilens eier - enten som en advarsel eller angrep, sier politiinspektør Ole Madsen ved Østjyllands politi til BT.dk.

Soning ved den såkalte kriminalforsorgen på Skejby, som for øyeblikket huser 15 kriminelle, er frivillig og preget av frihet.

- Ikke i konflikt med miljøet Leder ved institusjonen, Hans Jørgen Tholstrup, sier at ingenting tydet på at Steffensen var i konflikt med HA-miljøet.

- Det er ikke noe som tyder på at Bo skulle være i «badstanding». Han skulle være i «goodstanding», og det er også hans inntrykk. Han har gjort opp med sin fortid, og det fortjener han ros for. Det er en mann som iherdig forsøker å komme ut av kriminalitet. Det er ergerlig om forsøkene på å vende tilbake til samfunnet smadres, sier Tholstrup til avisa.

- Vi har ingen grunn til å tro at Bo har misbrukt vår tillit [ved å pleie omgang med sine tidligere HA-brødre], legger Tholstrup til om de åpne soningsforholdene.

Ingen personer ble fysisk skadd eller drept av eksplosjonen, som ødela flere biler og blåste ut vinduer på omliggende bygninger.

 Eksplosjonen fant sted ved den såkalte kriminalforsorgen, hvor enkelte dømte kan sone siste del av straffen under åpne forhold. Kart: GOOGLE MAPS
Eksplosjonen fant sted ved den såkalte kriminalforsorgen, hvor enkelte dømte kan sone siste del av straffen under åpne forhold. Kart: GOOGLE MAPS Vis mer