Bombet hjelpeorganisasjon i Afghanistan

Minst 10 personer er drept og flere titalls skadd i den kraftige ekplosjonen i Jalalabad øst i Afghanistan. Kontorbygningen til hjelpeorganisasjonen har stått i brann i timevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hærsjefen i området, kommandant Hazrat Ali, opplyser at den voldsomme eksplosjonen skadet bygninger 500 meter unna. Minst 50 boliger ligger innenfor denne radiusen.

- 12 er drept og 85 skadd, opplyser Ali til nyhetsbyrået AP.

Politisjefen i byen sier at dødstallet er ti og at 25 er skadd. Antall drepte er ventet å stige utover dagen.

Bygningen tilhørte Afghan Construction and Logistics Unit og lå vest i Jalalabad. ACLU er en hjelpeorganisasjon som ble grunnlagt med amerikansk støtte for å lage nye veier og bygninger i Afghanistan. Hovedkvarteret brant fortsatt to timer etter eksplosjonen.

Tre personer i ACLU er blitt tatt inn til avhør i forbindelse med eksplosjonen.

Bomben kan ha vært gjemt i en bil som sto i eller ved ACLU-bygget. Afghan Islamic Press sier at det også er mulig at eksplosjonen ble forårsaket av sprengstoff som brukes i veiarbeid. Observatører i området frykter at eksplosjonen skyldes et angrep fra rester av Taliban-regimet eller terrorister fra al-Qaida. Det er bare noen uker siden Afghanistans visepresident ble drept i et attentat.

Ingen av de norske hjelpeorganisasjonene Dagbladet.no har vært i kontakt med, har folk i Jalalabad.

- Vi har en håndfull personer i området, og disse pleier å kjøre gjennom byen hver dag. Heldigvis var ingen der nå, sier journalist Hege Opseth i Kirkens Nødhjelp.

Norsk Folkehjelp har ingen i Afghanistan. Leger uten grenser har en sykepleier nord i landet, men ingen i provinsen hvor Jalalabad ligger. Redd Barna har folk på vei til Kabul, men de skal ikke ha kommet seg inn i landet ennå. Afghanistan-komiteen har en person i Kabul.