Bombet justisdepartementet på Gaza

Et barnesykehus skal også ha blitt truffet i nok et israelsk luftangrep.

SJETTE DAG PÅ RAD: Flere ble drept og mange bygninger gikk tapt under Israels luftangrep i morgentimene i dag. FOTO: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa (GAZA)/SCANPIX
SJETTE DAG PÅ RAD: Flere ble drept og mange bygninger gikk tapt under Israels luftangrep i morgentimene i dag. FOTO: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa (GAZA)/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Israelske bomber har truffet den palestinske parlamentsbygningen og justisdepartementet på Gaza. Det har også kommet meldinger om ødeleggelser ved et barnesykehus, melder BBC.

Jerusalem Post melder i tilegg at en våpenfabrikk og enda en underjordisk tunnel er truffet. Tunnelene blir blant annet brukt til å smugle våpen og nødhjelp inn til Gaza.

Samtidig skal Hamas i morgentimene ha avfyrt fem raketter mot Eshkol-regionen i Israel, mens en sjette rakett landet nær byen Beersheba. Ingen personer skal ha kommet til skade, men noen bygninger skal være ødelagt, ifølge den samme avisa. 

Ingen vil gi segOpptrappingen av konflikten går nå inn i sin sjette dag, og Israels statsminister Ehud Olmert forsikret i går om at myndighetene ikke har noen planer om å trekke seg tilbake før Hamas slutter med sine rakettangrep.

- Vi gikk ikke inn i denne operasjonen for å gi oss mens vi fremdeles blir angrepet, sa han, ifølge CNN. Ismail Hanuya, Hamas' statsminister, står like sterkt på sitt.

- Israel må stanse angrepene og drapene av våre barn, kvinner og menn. Aggresjonen må stoppe opp, grensene åpnes og blokadene fjernes. Da kan vi snakke om andre ting, da kan vi starte en dialog, sa han på tv i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer