<strong>SJETTE DAG PÅ RAD:</strong> Flere ble drept og mange bygninger gikk tapt under Israels luftangrep i morgentimene i dag. FOTO: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa (GAZA)/SCANPIX
SJETTE DAG PÅ RAD: Flere ble drept og mange bygninger gikk tapt under Israels luftangrep i morgentimene i dag. FOTO: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa (GAZA)/SCANPIX Vis mer

Bombet justisdepartementet på Gaza

Et barnesykehus skal også ha blitt truffet i nok et israelsk luftangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Israelske bomber har truffet den palestinske parlamentsbygningen og justisdepartementet på Gaza. Det har også kommet meldinger om ødeleggelser ved et barnesykehus, melder BBC.

Jerusalem Post melder i tilegg at en våpenfabrikk og enda en underjordisk tunnel er truffet. Tunnelene blir blant annet brukt til å smugle våpen og nødhjelp inn til Gaza.

Samtidig skal Hamas i morgentimene ha avfyrt fem raketter mot Eshkol-regionen i Israel, mens en sjette rakett landet nær byen Beersheba. Ingen personer skal ha kommet til skade, men noen bygninger skal være ødelagt, ifølge den samme avisa. 

Ingen vil gi seg
Opptrappingen av konflikten går nå inn i sin sjette dag, og Israels statsminister Ehud Olmert forsikret i går om at myndighetene ikke har noen planer om å trekke seg tilbake før Hamas slutter med sine rakettangrep.

- Vi gikk ikke inn i denne operasjonen for å gi oss mens vi fremdeles blir angrepet, sa han, ifølge CNN.

Ismail Hanuya, Hamas' statsminister, står like sterkt på sitt.

- Israel må stanse angrepene og drapene av våre barn, kvinner og menn. Aggresjonen må stoppe opp, grensene åpnes og blokadene fjernes. Da kan vi snakke om andre ting, da kan vi starte en dialog, sa han på tv i går.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer på det sterkeste krigen på Gaza, og kaller både Israel og Hams for uansvarlige.
Palestinsk redningspersonell oppgir at mer enn 390 personer er drept de siste dagene. 1900 er skadd, deriblant 400 kvinner og barn.

FN-stillstand
FNs sikkerhetsråd var nyttårsaften samlet til et møte for å diskutere situasjonen på Gazastripen. Libya, for tida det eneste arabiske landet i Sikkerhetsrådet, la fram et resolusjonsforslag med krav om at Israel og palestinske grupper umiddelbart innfører våpenhvile.

Representanter for både USA og Storbritannia mener imidlertid at forslaget er ensidig og at det fokuserer for mye på Israels handlinger.

En diplomat fra et vestlig land som ikke ønsker å bli navngitt, sier det blir nødvendig å jobbe en god del med resolusjonsteksten.

Det er ventet at landene i rådet vil stemme over forslaget i løpet av de nærmeste dagene.

Gazastripen

* Gazastripen ble okkupert av Israel under seksdagerskrigen i 1967.

* I 1993 fikk Den palestinske selvstyremyndigheten kontroll over mesteparten av enklaven, 12 år senere ble de siste bosetterne tvangsevakuert fra området.

* Den humanitære situasjonen for Gazastripens 1,5 millioner innbyggere, de fleste av dem flyktninger, er ifølge FN kritisk. Ettersom Israel blokkerer grenseovergangene, er det mangel på mat, medisiner, drivstoff, kontanter og andre nødvendigheter.

Kilde: NTB
<strong>STORE ØDELEGGELSER:</strong> En palestinsk mann tar et bilde av en israelsk bombe som ikke gikk av, like ved justisdepartementet som ble truffet tidligere i dag. FOTO: AFP PHOTO/MAHMUD HAMS/SCANPIX
STORE ØDELEGGELSER: En palestinsk mann tar et bilde av en israelsk bombe som ikke gikk av, like ved justisdepartementet som ble truffet tidligere i dag. FOTO: AFP PHOTO/MAHMUD HAMS/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer