Bombet mens Monica vitnet

NEW YORK (Dagbladet): USAs dramatiske bombing i Sudan og Afghanistan i går ettermiddag skjedde samtidig som Monica Lewinsky på nytt vitnet for storjuryen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clinton hevder angrepene i Sudan og Afghanistan er en hevn for terrorbombene mot de amerikanske ambassadene i Kenya og Tanzania. Men enkelte amerikanske politikere stiller spørsmål ved valg av tidspunkt.

- Jeg bestemte at USA måtte handle, sa president Clinton til det amerikanske folket seint i går kveld.

Hvorfor?

- Jeg vil vite hvorfor dette skjer nå, sa den respekterte senatoren Arlen Specter. Han reiste spørsmålet: Går Bill Clinton til angrep for å avlede USAs og verdens oppmerksomhet fra hans sexproblemer?

- Tidspunktet er suspekt, føyde senator Dan Coats fra Indiana til.

I Pentagon ble forsvarsminister William Cohen spurt direkte om bombingen av anleggene til terroristlederen Osama bin Laden var et komplott hentet fra filmen «Wag the Dog», der presidentens medarbeidere finner opp en krig i Albania for å avlede oppmerksomhet fra en damehistorie. Forsvarsminister William Cohen avviste ikke spørsmålet, men besvarte det med en forsikring om at «det eneste motivet bak handlingene i dag var vår absolutte forpliktelse til å beskytte amerikanske borgere mot terrorangrep».

- Det var vårt eneste motiv. Ingen andre hensyn er tatt, sa forsvarsministeren.
Cohen og USAs militære øverstkommanderende, general Hugh Shelton, kunne glede seg med president Clinton over uforbeholden støtte fra formannen i Kongressen, Newt Gingrich.

- Jeg vil takke presidenten for det han har gjort i dag, og fordi han har gjort det akkurat nå, sa senator Orrin Hatch, som leder justiskomiteen i Det amerikanske Senatet.

Skylder på Monica

Men stemmene på sendingen fra det statlige TV-selskapet i Sudan var ikke i tvil om at USA hadde bombet for å dekke over Clintons dameproblemer.

Monica Lewinsky selv dukket i går fram fra sitt skjul for å avgi nye runder med forklaringer for storjuryen til spesialetterforsker Kenneth Starr.
I følge Monicas venner ble hun dypt skuffet og sint over presidentens tale til nasjonen på mandag, fordi han verken kom med en unnskyldning til henne og hennes familie, eller på noen annen måte viste at deres forholdet var mer enn sex.