Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombet politiets fotballkamp

Skjulte bombe under tre da 17 thailandske politimenn skulle spille fotball mot landsbyboerne i Pattani.

 BOMBEANGREP:  En thailandsk politimann undersøker åstedet for bombeangrepet etter at en fotballkamp mellom politimenn og landsbyboere ble rammet av et bombeangrep lørdag. Foto: REUTERS/Surapan Boonthanom
BOMBEANGREP: En thailandsk politimann undersøker åstedet for bombeangrepet etter at en fotballkamp mellom politimenn og landsbyboere ble rammet av et bombeangrep lørdag. Foto: REUTERS/Surapan Boonthanom Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To separate bombeangrep har tatt livet av minst sju politimenn og soldater sør i Thailand.

Det ene angrepet, som myndighetene mistenker opprørere for å stå bak, skjedde i forbindelse med en fotballkamp i regionen Pattani.

17 politimenn var på stedet for å spille fotball mot landsbyboere da bomben gikk av, melder MCOT og Reuters.

Ifølge den foreløpige etterforskningen var bomben skjult under ett tre, og den ble detonert ved hjelp av en mobiltelefon.

Bomben drepte fire politimenn, mens minst 13 personer skal ha pådratt seg skader.

Samme dag ble en millitærpatrulje angrepet i regionen Yala. Fem soldater ble såret, og tre av dem mistet livet på vei til sykehus. De to andre pådro seg alvorlige skader.

Det var ni soldater med i patruljen da den ble angrepet. Ifølge MCOT la opprørerne også ut spiker langs veiene ved åstedet, for å hindre utrykningen fra å komme fram.

Politiet opplyser at de frykter nye angrep i dagene som kommer, og legger skylden på opprørere som kjemper mot de lokale myndighetene.

Thailandske medier melder også at en sentral politiinformant ble drept da han var på vei hjem i Yi-ngo-distriktet lørdag. Han skal ha blitt skutt seks ganger i hodet, kroppen og det høyre kneet av fire opprørere på motorsykler.

De skal ha brukt AK47-rifler i angrepet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media