Bombet seg til nederlag

AMMAN (Dagbladet): Krigen er over, men Saddam sitter. I Bagdad feiret president Saddam Hussein «seieren» i en fjernsynstale og takket folkene i alle arabiske land for hjelpen de har gitt ved å demonstrere mot bombetoktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens Bill Clinton og Tony Blair påberopte seg seier, og hevdet de har påført Iraks krigsmakt alvorlige skader, peker de fleste politiske iakttakere på det innlysende faktum at Saddam fortsatt sitter ved makta.

Det er også påfallende at bombetoktene ble stanset fire timer etter at president Clinton ble stevnet for riksrett. Det skaper igjen tvil om hvem bombene var ment for.

Statsminister Blair krever at FNs våpeninspektører nå må tilbake og fortsette arbeidet i Irak, og det samme mener USA.

Men målet med «Operasjon ørkenrev» var i utgangspunktet å ødelegge Iraks evne til å lage masseødeleggelsesvåpen. Dersom USA og Storbritannia nå har seiret, skulle inspektørene være overflødige.

Seierstale

Saddam holdt i går en seierstale, som først ble sendt ut over fjernsynsstasjonen Al-Jazeera i Qatar, en stasjon som ses over store deler av den arabiske verden.

Der talte han over hodene på de arabiske statslederne, som har vært lunkne i sin støtte til ham, og rett til folket i de arabiske landene, som har demonstrert mot bombetoktene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer