Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombet statsministerens kontor

Israelsk luftangrep la den palestinske statsministeren Ismail Haniyehs kontor i ruiner i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To raktetter fra israelske helikoptre traff klokka 01.45 lokal tid søndag statsministerkontoret i Gaza City.

Ingen skal ha oppholdt seg i bygningen da den ble angrepet, men en person på utsiden fikk lette skader. I et annet luftangrep ble et Hamas-medlem drept, skriver Associated Press (AP).

- Presser kidnappere

Statsminister Ismail Haniyeh fordømte angrepet, og kalte det tankeløst.

- De har angrepet et symbol for det palestinske folket, uttalte han til AP ved de brennende ruinene av sitt kontor.

Palestinske og israelske styrker løsnet skudd og raketter i flere harde sammenstøt lørdag. Den palestinske presidenten uttalte at de neste timene ville bli kritiske for hvorvidt den kidnappede israelske soldaten Gilad Shalits ville bli utlevert i live.

Mot humanitær katastrofe

Israelsk militære slo fast at alle ressurser skulle settes inn for å få 19-åringen tilbake fra Hamas.

BOMBET: Israelske helikoptre traff natt til søndag den palestinske statsministerens kontor med to raketter. Foto: AP
BOMBET: Israelske helikoptre traff natt til søndag den palestinske statsministerens kontor med to raketter. Foto: AP Vis mer

Gruppa som har kidnappet Shalits, krever løslatelse av tusen soldater i bytte. Tidligere denne uka har israelske styrker bombet flere viktige bygninger og anlegg for å legge press på kidnapperne.

FNs nødhjelpssjef Jan Egeland frykter en humanitær katastrofe etter at Israel har ødelagt vann og strømforsyninger på Gaza.

FORDØMMER: Statsminister Ismail Haniyeh fordømte angrepet som tankeløst. Den siste ukas israelske angrep på blant annet kraftstasjoner er i ferd med å skape en humanitær katastrofe på Gazastripen.