Bombet terrorleir i Pakistan

I leiren var det tsjetsjenere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 50 mennesker, mange av dem utenlandske islamister, skal være drept etter at pakistanske styrker torsdag bombet det de hevder er en treningsleir for terrorister.

Den angivelige terroristleiren ligger i et stammeområde i Sør-Waziristan nær grensen til Afghanistan. I leiren var det blant annet tjsetsjenere, arabere og usbekere.

- Etter det vi erfarer er 50 personer døde, de fleste utlendinger. Det pågår etterforskning og det er en fare for at tallet på døde vil øke, sier en talsmann for den pakistanske hæren.

Ifølge øyenvitner ble også sivile drept da pakistanske bombefly og kamphelikoptre angrep leiren torsdag formiddag norsk tid.

- Rundt 40 militante samlet seg i leiren tidlig om morgenen, forteller landsbyboer Ajub Nur. To bomber falt ned på dem. Deretter kom lokale landsbyboere bort for å se hva som var skjedd. Da kom det et nytt angrep, og mange folk ble drept.

Den pakistanske hæren sier den knuste treningsleiren i det den kaller et «presisjonsangrep» og at angrepet varte i to timer.

(NTB)

KONTROLL:</B> En bil kontlleres på vei inn i området som nå er bombet.