Bombetatt i Syria

I går utleverte Syria 22 menn, mistenkt for å ha deltatt i de fire bombeangrepene i Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det halvstatlige tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia news som melder at syriske myndigheter har gått med på å utlevere de 22 mistenkte til Tyrkia.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal alle ha flyttet fra Tyrkia rett etter angrepene mot to synagoger den 15. november, og i angrepene mot det britiske konsulatet og den britiske banken den 20. november i år. 61 mennesker mistet livet i angrepene.

Azat Ekinci

Ifølge foreløpige meldinger skal to av de som er utlevert være Azat Ekinci og Hilmi Tuglaoglu. Begge har vært nevnt tidligere som sentrale i gjennomføringen av terroraksjonene. De to skal allerede være i avhør.

Ekinci skal være identifisert som nøkkelpersonen bak synagogebombene. Han skal ha brukt falsk identitet da han kontant kjøpte to pick-up lastebiler som ble brukt i angrepet. De første rapportene gikk ut på at han hadde rømt til Iran. Han skal ha fått militær trening i Pakistan i 1997-99 og ha deltatt i kamper i Tsjetsjenia.

Y.P. tatt i går

Det er ikke kjent hvilken forbindelse Tuglaoglus rolle i angrepene skal ha vært.

Det meldes samtidig om et større gjennombrudd i etterforskningen av bombeangrepene. En annen mistenkt ble i går fengslet for sin forbindelse med bombeaksjonene. Han skal ha blitt tatt mens han forsøkte å flykte til Iran i forrige uke.

Mannen er siktet for å ha gitt ordren til å gjennomføre synagogeangrepene den 15. november. Mannen er bare identifisert som Y.P., men tyrkiske aviser skriver at hans navn er Yusuf Polat. Avisa The daily Radikal opplyser at han er født i 1974 og opprinnelig fra den sørvestre provinsen Malatya i Tyrkia.

TATT I SYRIA: Azat Ekinci skal ha kjøpt inn bilene som ble gjort om til bomber i synagogeangrepeene 15. november i år.
<B>TATT PÅ GRENSA TIL IRAN: Y.P. skal ha forsøkt å rømme til Iran. I går ble han fengslet, siktet for å ha gitt ordre til synagogebombene 15 november i år.