<strong>STOR POLITIAKSJON:</strong> Store politistyker rykket ut til Grønland i Oslo 8. april. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STOR POLITIAKSJON: Store politistyker rykket ut til Grønland i Oslo 8. april. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Bombetiltalt 17-åring nekter skyld

Risikerer ti års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gutten som ble tatt med en hjemmelaget bombe i Oslo, erklærte seg ikke skyldig da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett mandag.

Gutten ble pågrepet i april i år på Grønland i Oslo, bærende på en bombelignende gjenstand av lightergass og splinter fra et nettinggjerde, etter at en forbipasserende hadde varslet politiet.

17-åringen var først siktet etter terrorbestemmelsen i straffeloven, men politiet valgte senere å tiltale ham etter en mildere paragraf om «å ha anskaffet og oppbevart eksplosjonsfarlig stoff som er egnet til å volde fare for andres helse».

Påtalemyndigheten regner saken som særlig grov, og gutten risikerer ti års fengsel.

17-åringen ble pågrepet dagen etter at en usbekisk mann drepte fem og skadet 15 da han kjørte inn i en folkemengde i Stockholm.

Dagen etter pågripelsen oppjusterte Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sin trusselvurdering fra «mulig» til «sannsynlig». Vurderingen gjelder fortsatt.

Tiltalte er russisk statsborger med bakgrunn fra Nord-Kaukasus. Han kom til Norge som asylsøker i 2010 sammen med familien og har fått innvilget opphold. Han bodde i Vardø i Finnmark før han flyttet til Oslo.

I retten satt han med alvorlig ansikt og hendene foldet da tiltalen mot ham ble lest opp.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer