Bombetiltalt 18-åring mente det var «hans plikt å hate Storbritannia»

Mannen hevder han ønsket å starte en brann, ikke en eksplosjon.

PLANTET BOMBE: Bildet viser den 18 år gamle mannen på et tog til Brighton etter at bomba gikk av. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
PLANTET BOMBE: Bildet viser den 18 år gamle mannen på et tog til Brighton etter at bomba gikk av. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 15. september 2017 kom det meldinger om en eksplosjon på T-banestasjonen Parsons Green i London. Dagen etter ble en 18 år gammel mann pågrepet i Dover, Sør i England. Politiet tror han ville forsøke å ta seg ut av landet med en av ferjene som går derifra.

Ingen ble drept som følge av eksplosjonen, men 30 personer ble såret da sprengladningen gikk av midt i morgenrushet. Angrepet skapte panikk blant de mange pendlerne, og noen ble skadd da de ble tråkket på i kaoset som oppsto.

Rettssaken mot den 18 år gamle mannen er i gang i London.

Her har det kommet fram at mannen skal ha sagt til sin mentor og lærer ved Brooklands College at det «var hans plikt å hate Storbritannia».

Nekter for drapsforsøkLæreren har fortalt at mannen hadde gitt uttrykk for at Storbritannia var ansvarlig for farens død i Irak. Hun ble bekymret over hans oppførsel, og informerte et antiterror varslingsprogram om oppførselen, skriver Telegraph. Tirsdag hevdet mannen derimot at han aldri har ment at Storbritannia er ansvarlige for farens død.

18-åringen nekter for anklagen om drapsforsøk og bruk av det eksplosive stoffet acetonperoksid (TATP), for å forårsake en eksplosjon som sannsynligvis ville true menneskeliv, skriver Sky News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer