Bombetiltalt i krangel med aktor

Midt under aktors utspørring sprakk 42-åringen som står tiltalt for bilbomben i Drammen fullstendig og kritiserte politiets arbeid. Statsadvokaten falt helt ut av rollen og prøvde å forsvare etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dørlåsen på passasjersiden til den 37 år gamle ekskonas sprengte bil fant etterforskerne deler av fyrstikker med et ukjent, kvinnelig DNA-spor. Etterforskerne mente hensikten med å plassere de små trebitene i låsen var å hindre offeret i å låse opp bilen fra feil side.

Under aktor Pål S. Bergs utspørring sprakk den tiltalte 42-åringen og hamret løs på det han mener er påtalemyndighetens manglende interesse for å oppklare saken.

- Politiet har brukt ressurser på å trakassere min familie etter dommen i tingretten, men å bruke penger på DNA-analyser har de ikke. Der ligger løsningen i denne saken, det er jeg sikker på, sa tiltalte aggressivt mens han vekselvis så mot juryen og på statsadvokaten.

Han mente politiets manglende innsats på dette området var kritikkverdig og henviste til at etterforskerne bare hadde sjekket ham selv, hans 87 år gamle kvinnelige nabo og ekskona opp mot DNA-funnet på fyrstikkene.

- I Førde har de gjort dette med suksess. Dere har ikke foretatt dere noe i denne retningen, hamret den tiltalte videre.

<7b>

Tydelig provosert og med skarp røst tok aktor til motmæle på den tiltaltes uventede utbrudd.

- Men det går da an å ta tak i flis uten å avsette DNA-spor, sa Berg.

(®NTB)

<B>OVERLEVDE: Bomba gikk av da hun var på vei inn i golfen på bildet. Her er teknikere fra Kripos i gang med å undersøkelser på åstedet i Kastanjeveien i Drammen.