Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombetrusler mot danske mål etter bin Ladens død

Kan tyde på at det er sammenheng mellom dødsfallet, mener dansk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i København har fått en e-post med bombetrusler mot flere politistasjoner og ambassader i København, bekrefter pressetalsmann Lars Chr. Borg ved politiet i København overfor Dagbladet.

Sjefpolitiinspektør Jørn Aabye sier til den danske avisa BT at det ikke er nevnt noen konkrete ambassader eller adresser. E-posten nevnet heller ikke tidspunkt for utførelse av truslene.

- Vi har mottatt en mail som inneholder trusler. Vi har gått i gang med å undersøke disse, men det er foreløpig ingen konkrete trusler, sier Borg til Dagbladet.

Han ønsker ikke å si hvilke ambassader som har mottatt trusler.

- Er det sammenheng mellom bombetruslene og Osama bin Ladens død?

- Når det kommer så kort tid etter, kan det tyde på at det er en sammeheng. Men jeg kan ikke si om det er den amerikanske eller norske ambassaden for øyeblikket, sier Borg til Dagbladet.

Ifølge den danske avisa BT framgår det ikke om truslene er avsendt som følge av drapet på Osama bin Laden.

- Det er nok ganske nærliggende å tro, når de kommer i dag. Vi har også sett mønstre fra andre land, som har mottatt trusler i dag, sier sjefpolitiinspektør Jørn Aabye til avisa.

Han opplyser at politiet tar truslene svært alvorlig.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media