Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombetrusler og voodoo

President Bush får kjølig velkomst i Indonesia i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): USAs president George W. Bush er på statsbesøk i Sørøst-Asia, og har akkurat fullført et svært vellykket besøk i Vietnam. Langs gatene i Ho Chi Minh-byen jublet og applauderte tilskuerne da den amerikanske presidentens bilkolonne.

Presidenten deltok i årets APEC-konferanse, både for å diskutere økonomiske spørsmål, og spørsmål av sikkerhetspolitisk art.

Svært upop i Indonesia

I dag er han ventet å få en langt kjøligere velkomst i Indonesia. Selv om landets president, Susilo Bambang Yudhoyono er en av USAs viktigste allierte i krigen mot terror, er Bush svært upopulær blant folket.

AP melder om voodoo-presten som forbannet presidenten. Ki Gendeng Pamungkas skar på torsdag over halsen på ei geit og en slange, og stakk ei svart kråke i hjertet. Deretter blandet han dyreblodet med krydder og broccoli før han drakk blandingen og smurte inn ansiktet med blodet.

Slik forberedte voodoo-presten statsbesøket fra Bush.

Alt, ifølge AP, for å sette tjenestemennene fra Secret Service i transe, slik at de feilaktig ville tro at presidenten var truet av terrorangrep. Slik ville Pamungkas spre forvirring og frykt i Bogor-palasset, der presidenten vil tilbringe de seks timene statsbesøket varer.

- Jeg hater ikke amerikanere, sier Pamungkas til AP.

FRYKTER ANGREP:  Rundt 18 000 politimenn er utplassert i løpet av rpesidentens statsbesøk. Disse vokter presidentpalasset i Bogor. Foto: Scanpix
FRYKTER ANGREP: Rundt 18 000 politimenn er utplassert i løpet av rpesidentens statsbesøk. Disse vokter presidentpalasset i Bogor. Foto: Scanpix Vis mer

Jeg liker bare ikke Bush.

Advart om bombeaksjoner

Og det ser ut til at forbannelsen i det minste delvis fungerer, for i natt kom meldinger om at det lokale politiet frykter nye Al-Quaida-angrep.

I tillegg er det ventet storinnrykk av demonstranter når presidenten besøker landet. Ifølge foreløpige meldinger tror politiet at en selvmordsbomber vil infiltrere disse demonstrantene.

Truslene er vage, ifølge politiet tatt fra nyhetsmeldinger, lokale organisasjoner og «kontakter».

Og truslene blir tatt alvorlig, for det er ikke første gang selvmordsbombere har slått til i landet. Allikevel mener det Hvite Hus å ha kontroll på situasjonen.

Spørsmålet er bare om trusselen er reell, eller om Pamungkas\' voodoo-ritual har fungert.

image: Bombetrusler og voodoo
DRIKKER DYREBLOD MOT BUSH: Voodoo-presten Ki Gendeng Pamungkas er trodd å ha overnaturlige krefter, og har ikke mye tilovers for president Bush. Her drikker han varmt dyreblod.
Hele Norges coronakart