Bombetrussel i Bodø

Bombetrussel mot fly fra Oslo til Bodø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Bodø fikk melding om bombetrusselen klokka 06. 42 i morges. Flyplassen er nå åpnet igjen.


- Vi har åpnet flyplassen igjen etter at vi har gjennomsøkt de to aktuelle flyene til Oslo, samt bagasjen, uten å finne noen fremmedlegemer, sier stabssjef Knut Danielsen i Salten politidistrikt til NTB ved 9-tiden.

Innstilt

I morges var alle flyavganger til og fra Bodø innstilt inntil videre.

Trusselen skal være rettet mot et fly fra Bodø til Oslo.
 
Dette kan enten dreie seg om et  SASBraathens fly som skulle hatt avgang fra Bodø klokka 07.20 i morges, eller et Norwegian fly med avgang 07.00, opplyser politiet.

Norwegian-flyet ble evakuert etter trusselen.

Trusselen skal ha blitt ringt inn til flyplassen på engelsk fra et skjult telefonnummer.

Det er ikke klart om det var en mann eller en kvinne som ringte inn trusselen.

Stengt

Flyplassen er nå stengt, og både passasjerer og ansatte er evakuert.

Det var allerede folk om bord i Norwegian-flyet, men disse ble raskt evakuert. SAS hadde ennå ikke startet ombordstigningen på sin maskin.

I tillegg til at politiet har sendt mannskaper ut til flyplassen, er det også satt ned en egen stab på politistasjonen. De har også tatt kontakt med Forsvaret, selv om trusselen rettet seg mot den sivile virksomheten ved Bodø lufthavn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- De har satt i gang søk, men det er foreløpig bestemt hva som blir den videre gangen i saken, forteller jourhavende politifullmektig Randi Strand Hillestad ved Bodø politistasjon til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Lufthavnsjef Asgeir Hagen sier de vil jobbe tett sammen med politiet for å finne ut om dette er en reell trussel, før de avgjør hva de skal gjøre videre.

- Vi vet foreløpig ikke hvem som står bak trusselen, men dette er selvfølgelig noe vi tar på alvor, sier Hagen til ANB.

Ikke panikk

- Folk var veldig rolige, forteller passasjer Finn Olav Olsen til Dagbladet.no.

Han skulle være med Norwegian-flyet til Oslo klokka sju.

- Vi sto i kø for å boarde flyet da vi fikk beskjed om å vente. De som var gått ombord ble sendt ut igjen. Etter hvert fikk vi beskjed om at det var kommet en bombetrussel og at de måtte undersøke flyet. Et lite øyeblikk seinere gikk brannalarmen, og vi fikk beskjed om å forlate bygget, forteller Olsen.

Han befinner seg nå på Bodø lufthavn.

- Det er kommet en uspesifisert bombetrussel som ikke er rettet mot et spesielt fly. Hele flyplassen er evakuert. Det er det jeg vet foreløpig, sier informasjonssjef i SAS Braathens, Siv Meisingseth, til NTB.

Folk har nå begynt å slippe inn på flyplassen igjen, og passasjerene som skulle til Oslo har fått hentet bagasjen sin, som nå må undersøkes på nytt.

EVAKUERT: Bodø lufthavn er evakuert etter en bombetrussel klokka 06.42.