Bombetrussel mot ambassade i Oslo og den norske ambassaden i Kina

«Uspesifikk trussel».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er svenske Expressen som melder at det skal ha kommet bombetrussel mot blant annet den norske ambassaden i Kina og den svenske ambassaden i Oslo.

Det skal være snakk om en e-post som er sendt til en rekke nyhetsbyråer verden rundt.

«Vi har lagt et tonn med sprengstoff på én av adressene» heter det i e-posten.

«Uspesifikk trussel» Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Jøkling, bekrefter overfor Dagbladet at de er kjent med trusselen, men karakteriserer den som en «uspesifikk trussel». De vil likevel opprette sak for å finne opphavet til eposten.

Han sier også at det dreier seg om langt flere enn to ambassader.

- Sånn jeg forstår det dreier det seg om den tyske ambassaden i Russland, den russiske ambassaden i Spania, den spanske ambassaden i Sverige, den svenske ambassaden i Norge, den norske ambassaden i Kina og den kinesiske ambassaden i Tyskland.

- Øker dere sikkerheten rundt den svenske ambassaden i Oslo nå i kveld?

- Vi har jevnt over en god sikkerhet rundt ambassadene. Jeg ønsker ikke å si noe spesifikt om hvilke tiltak vi gjør, men vi har god sikkerhet, sier han.

Han forteller videre at politiet har tatt en vurdering av trusselen, og at PST også er kjent med den.

Vil finne opphavet Det bekrefter informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier følgende til Dagbladet.

- Vi er kjent med mailene. Utover det har vi ingen kommentar, sier han

Trusselmailene skal altså være sendt til en rekke redaksjoner. Politiet i Oslo har foretatt de nødvendige tiltak, men etter det Dagbladet forstår så er ikke truslene reelle.
Informasjonsrådgiver Astrid Sehl i Utenriksdepartementet sier til Dagbladet at de er veldig klar over saken, men henviser til politiet for øvrige opplysninger.

Dagbladet oppdaterer saken