Bombetrussel mot Aserbajdsjan- skole trolig falsk alarm

Norske elever møtt av e-post-trussel på eksamensdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I dag tidlig mottok The International School of Azerbaijan en bombetrussel på e-post, skriver VGNett.

- I en e-posten fremgikk det at var en bombe på skolen. Skolen er gjennomsøkt og det er ikke funnet noe bombe. Dette ser ut til å ha vært en falsk alarm, sier førstesekretær Richard Nygaard Scarbororugh ved den norske ambassaden i hovedstaden Baku til Dagbladet.

Han har selv barn som går på skolen. Da de møtte i dag ble de avvist i døra og måte vende hjem igjen.

- Da de kom hjem visste de ikke hva som grunnen, så dette har gått diskré for seg, sier han.

16 nordmenn
Den internasjonale skolen, som opprinnelig ble bygd for å lære opp barna til de ansatte ved British Petroleum og deres samarbeidspartnere, huser cirka 550 elever fra barnehage til og med videregående-nivå. 16 nordmenn går på skolen.

Ifølge Nygaard Scarborough har man foreløpig ikke sporet opp avsenderen av e-posten. Det skulle etter planen være eksamensdag på skolen i dag. Det er foreløpig ukjent om dette var motivet bak trusselen.

- Når avsenderen blir sporet opp kan vi trolig trekke konklusjon. Om det da dreier seg om en elev som ikke ønsket å ha eksamen, får vi se, sier førstesekretæren til Dagbladet.

Tok det med ro
Han forteller at det har vært en rekke situasjoner i byen der skolen ligger tidligere, og man tar ingen sjanser ved trusler.

-  Man kan aldri være for forsiktige, men samtidig begynner folk å bli noe vant til slike situasjoner. Mitt inntrykk er at folk tok det hele med ro, sier Nygaard Scarborough, som sier at skolen trolig ikke åpner igjen i dag.

E-POST-TRUSSEL: Elevene ved The International School of Azerbaijan ble møtt av e-post-trussel da de troppet opp for eksamen i dag. Foto: Skolens hjemmesider www.tisa.az
E-POST-TRUSSEL: Elevene ved The International School of Azerbaijan ble møtt av e-post-trussel da de troppet opp for eksamen i dag. Foto: Skolens hjemmesider www.tisa.az Vis mer