Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombetrussel mot barneskole

Over 200 elever evakuert fra Åsvang skole i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åsvang barneskole i Trondheim ble evakuert etter en bombetrussel onsdag ettermiddag.

– En person opplyste på telefonen at det var plassert en bombe utenfor skolen. Vi vet ennå ikke om det var en mann eller en dame, da stemmen var noe forvrengt, sier Birgitt Monsås ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

En kontoransvarlig varslet politiet umiddelbart klokken 14.30 onsdag.

– Skolen satte selv i gang evakuering før politiet kom på stedet, opplyser hun.

Området gjennomsøkes

Politi og brannvesen holdt ved 16.30-tiden fortsatt på med letingen i området. Det ble søkt med hunder i skolegården, og området rundt skolen er sperret av. Politiets teknikere er på stedet og gjennomsøker området for mistenkelige gjenstander.

Politiet har ennå ikke funnet noe.

– Rektor på skolen fulgte beredskapsplanen for slike hendelser. Det er bra og se at denne fungerer. Vi tar dette veldig seriøst. Heldigvis har alle elever kommet seg ut, og mange har blitt hentet av foreldrene, sier Rådmannens beredskapsansvarlige, Gerhard Dalen.

Evakuert ved brannalarm
Skolen har omkring 480 elever. Omtrent halvparten av disse var på skolen da bombetrusselen kom. Elevene ble evakuert ved hjelp av brannalarmen klokken 14.30 onsdag.

Barna som skulle til SFO, ble henvist til den nærliggende barnehagen, mens resten tok oppstilling i skolegården, opplyser rektor Terje Osnes til adressa.no.

Foreldrene får hente barna i barnehagen. Ifølge de ansatte har barna det bra.

(NTB)

Dagbladet.no kommer med mer.