Bombetrussel mot barnetoget

En bombetrussel er rettet mot Gran skole i barnetoget i Oslo på 17. mai. Først avlyste skolen sitt arrangement, men politimesteren og byrådet ber skolen om å gå likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var i går formiddag at en mannsperson ringte til rektoren ved Gran skole i Oslo og sa at det kom til å smelle i barnetoget om det ble gjennomført. Bakgrunnen for trusselen var at innringeren var imot integrering av fremmedkulturelle og nordmenn.

Gran skole har en majoritet av elever med fremmedkulturell bakgrunn.

Etter samtaler mellom rektor, skoledirektøren i Oslo og foreldre ved skolen ble det i dag besluttet å avlyse feiringen og 17. mai-toget til elevene ved Gran skole. Men i ettermiddag har skolebyråd Torger Ødegaard i Oslo overprøvd rektors avgjørelse og bedt skolen om å gå i toget.

Lover beskyttelse

- Skolebyråden har hatt møte med Oslos politimester i dag og de har kommet til at det vil være et nederlag å bøye av for slike trusler, sier assisterende skoledirektør i Oslo, Kjell Rikard Andersen til Dagbladet.no.

Politiet har sagt at de vil sørge for elevenes sikkerhet, ikke bare ved Grans skole, men også i selve hovedtoget. Gran skal gå som nummer 71 av 106 skoler i Oslo. Om rekkefølgen endres av sikkerhetsmessige grunner er uklart.

Vil ikke gå

Flere foreldre og lærere ved Gran skole har uttrykt i dag at de ikke vil gå i toget på grunn av trusselen som er rettet mot barnetoget. Rektor sendte i dag et brev hjem til alle foreldre med barn ved skolen. Der gjorde hun det klart at hun heller ikke liker å bøye seg for slike trusler, men at hun føler hun ikke har noe valg.

- Jeg har ansvar for andre voksne og ikke minst andres barn, skriver rektor Signe Marie Natvig Andreassen i brevet.

I kveld skal foreldreutvalget ved Gran skole møte rektor for å diskutere saken. I dag ble også forholdet anmeldt til politiet i Oslo.

MANGE MENNESKER:</B> Flere titusen mennesker tar til gatene 17. mai i Oslo. Situasjonen er uoversiktlig, men politiet sier de vil ha fire uniformerte politifolk rundt Gran skole i barnetoget.
FARGERIKT FELLESSKAP:</B> Mannen som ringte inn bombetrusselen liker ikke at barn med fremmedkulturell bakgrunn får gå i 17. mai-toget i Oslo.