Bombetrussel mot Elkem

Ansatte fant toalettpapir med trussel om å sprenge en bombe i Kristiansand søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ansatte ved Elkem Solar i Kristiansand har funnet en lapp der det står at en bombe vil gå av på anleggsområdet søndag.

Både politiet og ledelsen ved fabrikken tar trusselen alvorlig.

- De aller fleste trusler viser seg ikke å være reelle. Men en slik trussel er uansett egnet til å fremkalle frykt, og det er som regel det som er motivet til avsenderen, sier fungerende stabssjef Bård Austad i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

På et stykke toalettpapir har noen skrevet med sort tusj at en bombe vil eksplodere på området søndag klokken 13. Lappen ble funnet på fabrikkområdet på Fiskå i Vågsbygd mandag. Samme dag ble de ansatte informert.

Politiet ønsker ikke å kommentere om det er foretatt avhør i saken eller om de har noe som kan lede dem til personen som står bak trusselen.

Vil evakuere anlegget

Hvis ikke situasjonen endrer seg fram mot helgen, vil anleggsområdet på Fiskå bli evakuert søndag. Det er ikke mange som jobber der i helga, og ledelsen opplyser at de vil være hundre prosent sikre på at alle befinner seg utenfor gjerdene klokken 13 søndag.

- Vi frykter ikke for sikkerheten på området utover uken, men hvis ikke situasjonen endrer seg vil vi gjøre tiltak i forhold til det tidspunktet som er gitt, sier assisterende prosjektdirektør Alf Fredvik ved Elkem Solar til fvn.no.

Han mener at det ikke vil være fare for omgivelsene dersom en bombe faktisk skulle gå av.