Bombetrussel mot Gøteborg sentralstasjon

Faren er avblåst. Mistenkelig gjenstand inneholdt ikke eksplosiver.

TRUSSEL: All togtrafikk på sentralstasjonen i Gøteborg er stoppet, og tog er blitt evakuert på grunn av en bombetrussel, bekrefter svensk politi. Foto: ADAM IHSE / TT / NTB scanpix
TRUSSEL: All togtrafikk på sentralstasjonen i Gøteborg er stoppet, og tog er blitt evakuert på grunn av en bombetrussel, bekrefter svensk politi. Foto: ADAM IHSE / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet): En mann ringte inn klokka 11.41 og sa det befant seg en farlig gjenstand om bord på et av togene ved sentralstasjonen i Gøteborg.

En veske eller bag man mistenkte kunne inneholde eksplosiver ble funnet om bord på et av togene. Politiets bombetekniker ble tilkalt og er nå ferdig med sine undersøkelser.

- Den inneholdt ingen eksplosiver og faren er nå over, sier politiets pressetalskvinne, Ulla Brehm, til Aftonbladet.

Togstans
Alle tog ble stanset på bakgrunn av bombetrusselen. Klokka 14 ble også bussterminalen like ved sperret av.

Vedkommende som ringte inn kunne også fortelle hvilket tog denne gjenstanden lå på.

- Vi har funnet en mistenkelig veske på et av togene som skulle til Malmø/København, sa Peter Behrman i Trafikverket til Aftonbladet tidligere i dag.

Forsinkelser Ved 13-tiden var togtrafikken i gang igjen fra flere plattformer, men det vil ifølge Trafikverket bli forsinkelser på flere avganger.

NSBs avgang fra Göteborg til Oslo S klokken 13.00 er en halv time forsinket. Toget skulle etter planen gå fra plattform 13, som er sperret av.

- Det er svenske SJ som tar seg av passasjerene på svensk side. Vi har satt opp busser mellom Halden og Sarpsborg, så de reisende der kommer seg videre, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i NSB til NTB.

Dagbladet kommer med mer

BOMBETRUSSEL: All togtrafikk på sentralstasjonen i Gøteborg er stoppet, og tog er blitt evakuert på grunn av en bombetrussel, bekrefter svensk politi. Foto: ADAM IHSE / TT / NTB scanpix
BOMBETRUSSEL: All togtrafikk på sentralstasjonen i Gøteborg er stoppet, og tog er blitt evakuert på grunn av en bombetrussel, bekrefter svensk politi. Foto: ADAM IHSE / TT / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer