Bombetrussel mot Hvalertunnelen

Hvalertunnelen er stengt etter en bombetrussel. Politiets bombegruppe fra Oslo er på vei til Hvaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet mottok bombetrusselen, og bombegruppa fra Oslo er på vei. Tunnelen er stengt for all trafikk.

- Brannvesenet er på plass og politiet bevokter tunnelinngangen, opplyser Tore Tindlund i Fredriksstad Blad .

Det har allerede dannet seg køer på 300 meter fra tunnelåpningen på Fredrikstadsiden.

Politiets bombegruppa er på vei fra Oslo.

Kom i brev - Vi har  fått melding om bombetrussel i Hvalertunnelen via et brev. Det er en uspesifikk trussel. Noe mer kan jeg ikke si om den saken foreløpig, sier operasjonslederen for Østfold politidistrikt, Lars Arnold Stenrød.

Politiet mottok trusselen etter klokken 11 og brannvesenet i Fredrikstad rykket ut ved 11.20-tiden torsdag for å bistå brannkorpset på Hvaler.

- Brevet har ikke poststempel med stedsnavn lenger. Vi vet derfor ikke hvor brevet kom fra. Mer ønsker jeg ikke å si. Det er politiet som etterforsker dette nå Torleif Gjellebæk, sier rådmann i Hvaler, Torleif Gjellebæk.

- Det er eget brannmannskap der ute, men vi har sendt mannskap og en bil for å bistå. Vår oppgave blir å passe på i tunnelåpningen og være parat dersom det blir behov for slukningsarbeid, opplyser brannmester Roy Viken.

Stenrød bekrefter at tunnelen nå er stengt, og at det ikke er fare for at menneskeliv skal gå tapt.

- Det er ingen mennesker i tunnelen, men den er selvfølgelig stengt for all trafikk, sier han.

Vurderer ferge - Vi vurderer nå om det må settes opp ferge over Løperen, opplyser innsatsleder Arne Knoff Næss, som leder politiets arbeid ved Hvalertunnelen.

Han regner med at bombegruppen vil bruke en drøy time fra Oslo til Hvaler. Deretter skal tunnelen gjennomsøkes, og det vil ta lang tid før trafikk kan gå igjennom. Dersom det blir aktuelt med fergetransport, vil denne trolig gå fra Skipstadsand til Korshavn.

Dagbladet kommer med mer.