Bombetrussel mot kinesisk fly

Et Air China-fly måtte returnere til Japan etter e-post-trussel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det japanske nyhetsbyrået Kyodo melder at et AirChina-fly på vei til Kina har måtte snu på grunn av en bombetrussel mottatt på e-post.

Bombetrusselen ble sendt til Air Chinas kontor i Japan rundt klokka 12.00 på formiddagen lokal tid.

Ifølge en ansatt ved Narita-flyplassen i Tokyo stod det i trusselen: «Vi meddeler Air China: Innstill alle flygninger. Ellers vil vi bombe flyene. Vi vil krasje flyene i OL-arenaen».

- Flight 406 måtte snu etter en bombetrussel. Ingen ble skadd. Så snart flyet er sikkerhetsklarert vil flyet ta av igjen, sier Akiko Noguchi, talskvinne for Central Japan International Airport, til nyhetsbyrået AFP.

Det er ikke klart hvor mange som var om bord på flyet.

Ifølge det japanske nyhetsbyrået Kyodo var flyet på vei fra Nagoya til Chongqing via Shanghai, da det returnerte til Japan kort tid etter at trusselen var kommet.

To Air China-fly gjennomsøkes nå på Narita-flyplassen. Så langt er ikke noe mistenkelig funnet.


Ingen har påtatt seg ansvaret for bombetrusselen, som kom bare timer før åpningsseremonien i Beijing. I går oppdaget amerikanske IntelCenter en video med nye trusler rettet mot OL.

Videoen som var datert 1. august viste en brennende OL-logo og en eksplosjon ved en av OL-arenaene. I opptaket blir muslimske foreldre bedt om å holde sine barn unna de olympiske lekene.

Også i juli kom væpnede separatistgrupper i den vestlige Xinjiang-regionen med liknende videotrusler.

Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer

I Xinjiangs hovedstad, Urumqi, har kinesisk politi stengt byens tradisjonsrike basar. Også en KFC-restaurant i Urumqi er stengt av sikkerhetshensyn og frykt for terroraksjoner, melder nyhetsbyrået AP.